Skip to content
Politică

Gelu Diaconu vine cu un DOCUMENT ce confirmă asaltul ANAF asupra Big Four

cetateanul.net

Gelu Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală – vine cu un DOCUMENT care confirmă asaltul ANAF asupra celor mai mari companii de audit din lume (așa-numitul „Big Four”), prezente inclusiv în România.

Diaconu a publicat marți pe Facebook fotocopia unui e-mail intern trimis către alt fost șef al Fiscului, Bogdan Stan, prin care acesta era înștiințat că îi fusese dus la îndeplinire ordinul de a fi efectuate controale la cele patru firme de audit: PricewaterhouseCoopers (PwC), Deloitte, Ernst & Young (EY) și KPMG. Partea tragicomică semnalată de către Diaconu este că acum șefii ANAF încearcă să depisteze „cârtița” care i-a scurs fostului președinte informația legată de controale.

Fotografia postată de Gelu Ștefan Diaconu.

Iată postarea integrală semnată de Gelu Diaconu:

„Cand la inceputul lunii iulie avertizam asupra atacului grobian al Antifraudei la libertatea presei, imediat dupa desantul inspectorilor in redactiiile Rise Project si Hotnews, seful ANAF de atunci, Bogdan Stan, a balmajit o declaratie publica cum ca aveau ei o sesizare, au facut o analiza de risc, bla, bla, bla… Fata de gravitatea actiunii de intimidare (repet, Antifrauda nu avea ce cauta acolo, cel mult Inspectia fiscala intr-o verificare a-posteriori!) subiectul a fost trecut destul de repede in plan secund.

De aceasta data, cand am aflat la mijlocul lunii septembrie despre intentia lor de “ataca” firmele de audit din Big Four, cei mai vocali critici ai “topaielii fiscale” marca Dragnea-Valcov, i-am lasat sa faca pasi concreti. Mi-am propus insa sa avertizez public asupra acestui control de intimidare imediat ce acesta se contura cu certitudine, iar “dedicatia” putea fi probata.

Functionari publici din cadrul Directiei de Informatii fiscale, la solicitarea aceluiasi Bogdan Stan care le forwardeaza un e-mail ( “ordinul primit de sus”), au interogat bazele de date ale ANAF extragand situatia tranzactiilor comunitare si situatiile financiare ale celor patru societati, adica PWC, KPMG, E&Y si Deloitte.

Dupa ce ieri am facut publica tentativa controlului cu dedicatie, transmitand informatiile detinute prim ministrului Tudose, astazi ma asteptam ca, recunoscand gravitatea acestui abuz, sa se demareze o investigatie serioasa. Poate chiar o autosesizare a Parchetului.

Stiti ce fac ei acum? Speriati de anvergura scandalului au inceput o vanatoare in interior (culmea, vor sa foloseasca directia de “integritate”!) pentru aflarea celor care ma pun la curent cu astfel de abuzuri. Ii anunt pe aceasta cale ca vor trebui sa sanctioneze cel putin jumatate din angajatii ANAF care sunt revoltati ce li se intampla sub guvernarea Dragnea&Co”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *