Skip to content
Politică

Gelu Duminică explică participarea vedetelor pe listele partidelor: Nu arată decât criza pe care partidele o au în interior

Oficial, Partidul Național Liberal a stabilit lista cu care să meargă la europarlamentare, în frunte cu vedeta TV, jurnalistul Rareș Bogdan, moderator al emisiunii Jocuri de Putere.

Umbă zvonuri conform cărora și liderii PSD se gândesc să coopteze vedete TV pentru a atrage voturile alegătorilor, în special dintre moderatorii unor emisiuni de la Antena 3.

Sociologul Gelu Duminică a declarat pentru PSNews că această criză de a genera politicieni suficient de credibili a împins unele partide la decizia de a coopta oameni notorii din alte sectoare sociale pentru a atrage oamenii la urne.

Faptul că în momentul de față apelează la vedete, iar acest lucru nu e o noutate în campania aceasta, cam așa s-a întâmplat în general, au fost puși oameni cu notorietate foarte bună, nu arată decât criza pe care partidele o au în interior, pentru că nu reușesc să se adreseze unor categorii din societate. 

Știu, spre exemplu, că la un moment dat, PSD îl testa inclusiv pe președintele Academiei Române ca să vadă ce și cum, dar a venit criza de leadership politic pe care o avem în momentul de față în societatea românească. Și atunci, luăm liderii din sectorul civic, inclusiv din presă și-i îi punem pe liste pentru că partidele nu au fost capabile să genereze oameni cu o anumită credibilitate”, a declarat sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *