Skip to content
Politică

Gelu Voican Voiculescu se declară ”sugrumat de indignare”, după ce Augustin Lazăr a anunțat trimiterea dosarului Revoluției în instanță

evz.ro

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre inculpații în dosarul Revoluției, susține că „este absolut fals să se spună că abia acum se va face lumină în chestiunea vinovățiilor din timpul Revoluției”. El l-a criticat pe procurorul general Augustin Lazăr, declarându-se indignat că „acest om compromis, complice cu torționarii din epoca comunistă, are îndrăzneala să apară și să povestească despre Revoluție”.

Gelu Voican Voiculescu – membru CFSN și vice prim-ministru al Guvernului în acea perioadă – a susținut că 862 de persoane au murit la Revoluție până în data de 25 decembrie, data înființării CFSN. „Nu am avut nicio autoritate și nicio funcție, nu am dat dispoziții și nici ordine”, a spus Gelu Voican Voiculescu, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

De asemenea, el a susținut că „postura morală în care se află procurorul general este foarte jenantă și nu îl îndreptățește să mai apară public la televiziune și să prezinte situația ca și cum pentru prima dată acum în sfârşit se face lumină în chestiunea Revoluției”.
„Procurorii au cercetat 2.894 de dosare penale și în total se ajunge la 4.900 de dosare penale. Au fost trimiși în judecată 245 de inculpați. Este fals să se spună că abia acum se va face lumină în chestiunea vinovățiilor din timpul Revoluției„, a declarat Voican Voiculescu.
„Sunt aşa de sugrumat de indignare că nu-mi găsesc cuvintele. Acest om compromis, complice cu torționarii din epoca comunistă, are îndrăzneala să apară și să povestească despre Revoluție„, a mai spus Gelu Voican Voiculescu, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *