General Motors recheamă 820.000 de camionete în America de Nord

Sursa: Facebook

General Motors recheamă 820.000 de modele de camionete mai noi din America de Nord, deoarece haioanele s-ar putea debloca şi deschide pe neaşteptate, transmite Reuters.

Rechemarea acoperă camionetele fabricate din 2020 până în 2024, cu hayon cu deblocare electrică, deoarece apa se poate scurge în comutatorul exterior al haionului şi poate provoca un scurtcircuit în timp ce sunt parcate.

GM a spus că are cunoştinţă de un incident raportat, cu o rănire uşoară, şi trei plângeri de daune materiale minore legate de problema care a determinat rechemarea.

Campania de rechemare acoperă aproximativ 570.000 de camionete în Statele Unite şi 250.000 în Canada.

Rechemarea este cea mai mare efectuată de GM în SUA din acest an şi una dintre cele mai mari rechemări anunţate de un producător auto în 2024.

Autorităţile de reglementare din SUA şi Canada au spus că, dacă haionul se deschide, încărcătura neasigurată ar putea cădea din platforma camionului şi pe şosea în timpul deplasării vehiculului.

Dealerii GM vor înlocui ansamblurile de comutatoare exterioare ale touchpadului, dar până când piesele de schimb sunt disponibile, vehiculele aflate în stoc la dealeri şi proprietarii pot avea piesa dezactivată.

GM a spus că piesele de schimb folosesc un material nou, care îmbunătăţeşte rezistenţa la pătrunderea apei.

Producătorul auto recomandă proprietarilor să inspecteze haionul pentru a se asigura că este închis şi blocat înainte de a conduce.

GM a spus că ia măsuri pentru a remedia rapid problema.

Rechemarea acoperă camionetele Chevrolet Silverado şi GMC Sierra 2020-2023 şi versiunile pentru sarcini grele 2020-2024 ale aceloraşi camionete, cu haion cu deblocare electrică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: