Skip to content
Politică

Generalul armatei SUA vrea să disloce mai multe trupe pentru lupta împotriva SI

" "

Generalul armatei SUA vrea să disloce mai multe trupe pentru lupta împotriva SI

Astfel, generalul Joseph Votel a transmis Senatului american că dorește să ia acționeze mai agresiv împotriva Statului Islamic pe teritoriul Siriei, precizând că dorește mai multe trupe și echipament, potrivit b1.ro.

" "

Generalul desemnat să conducă trupene americane în Orientul Mijlociu și-a exprimat intenția pentru o luptă mai agresivă împotrivia Statului Islamic (ISIS), și a transmit parlmentarilor că a revizuit un plan pentru instruirea și antrenarea rebelilor sirieni pentru lupta împotriva jihadiștilor.

Generalul Joseph Votel a declarat că are „îngrijorări” cu privire la progresul împotriva ISIS în Siria. El a mai spus că pentru a înlătura jihadiștii din orașul irakian Mosul și capitala siriană Raqqa, va fi nevoie de „resurse suplimentare”, iar cucerirea acestor două orașe este un obiectiv critic pentru războiul desfășurat în 2016.

În decizia de a antrena rebeli sirieni pentru lupta din Siria, generalul s-a declarat puțin sceptic, din cauza incertitudinii faptului că aceștia ar putea să se concentreze pe combaterea disctatorului Bashar al-Assad, și nu a ISIS.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *