Skip to content
Politică

Generalul George Voinescu avertizează cu privire la diminuarea bugetului SRI: punem în pericol securitatea națională

Veghe Patriei

Plenul Parlamentului a adoptat joi un amendament în baza căruia bugetul Serviciului de Informații Externe se diminuează cu 30 de milioane de lei. Amendamentul, respins inițial la nivelul comisiilor de specialitate, a fost adoptat cu 204 voturi pentru și 119 împotrivă.

De asemenea, plenul Parlamentului a adoptat și un amendament în baza căruia bugetul Serviciului Roman de Informații se diminuează cu 295 de milioane de lei, punând astfel cele două instituții într-un impas economic cu rezultate potențial grave la adresa securității naționale.

Amendamentul, respins initial la nivelul comisiilor de specialitate, a fost initiat de parlamentarii PSD si a fost adoptat cu 213 de voturi pentru si 115 impotrivă.

„Se diminuează bugetul Serviciului Roman de Informații, Anexa 03/31, cu suma de 295.000 mii lei, credite bugetare și credite de angajament, de la capitolul 61.01 Ordine publică și siguranță națională, titlul 10 Cheltuieli de personal. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului Roman de Informații”, prevede amendamentul adoptat.

În acest context, adjunct al directorului SRI, generalul George Voinescu, a declarat pentru PSNews.ro că că diminuarea bugetului serviciului înseamnă de fapt diminuarea capacităţii operaţionale a instituţiei. „Diminuarea bugetului este sinonimă cu diminuarea capacităţii operaţionale a serviciului, iar un Serviciu de Informaţii slab capacitat înseamnă viteză de reacţie redusă. Încă o dată, nu vorbim de diminuarea bugetului, vorbim despre diminuarea capacităţii statului Român de a răspunde ameninţărilor cu care ne confruntăm în această perioadă. În momentul de faţă apreciez că s-a trecut de linia roşie, că punem în pericol securitatea naţională”, a spus George Voinescu.

În opinia sa, bugetul alocat Serviciului Român de Informații a acordat de fiecare dată înțelegere pentru contextul economic al țării, dar actualul buget este nesustenabil: „este pentru prima oară în cariera mea când mă confrunt cu un buget total nesustenabil. Serviciul a avut şi are toată înţelegerea pentru contextul economic în care ne aflăm, iar atunci când a trebuit să facă sacrificii nu a ezitat să o facă. Dar din păcate pentru cifrele actuale serviciul nu are nicio soluţie”, a conchis Voinescu.

1 comentariu la “Generalul George Voinescu avertizează cu privire la diminuarea bugetului SRI: punem în pericol securitatea națională

  1. Sa elibereze functiile celor care au lucrat pe protocoale si o sa le ajunga banii… Hai sictir…. Banii la investitii… SRIul nu poate sa produca oarece somaj, cum produce orice institutie capitalista?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *