Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi este noul şef al Forţelor Aeriene Române

Sursa foto: Facebook / Fortele Aeriene Romane

Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi a fost învestit luni în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene. Prezent la ceremonie, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că este esenţială operaţionalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot. 

„Ceremonia de învestire a şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, a avut loc luni, 27 mai, la sediul SMFA, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad. Ministrul Apărării Naţionale a salutat numirea în funcţie a generalului-maior Baraboi şi i-a urat succes în noua sa misiune”, a transmis Ministerul Apărării luni, într-un comunicat de presă.

Angel Tîlvăr a amintit că Forţele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 şi se pregătesc pentru cel mai important program de achiziţii din istoria Armatei României, aeronavele de generaţia a V-a, F-35, potrivit sursei citate.

De asemenea, ministrul a apreciat că este esenţială operaţionalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot.

„Sunt convins, domnule general-maior Baraboi, că veţi reuşi să menţineţi pentru Forţele Aeriene Române cursul planificat şi aşteptat, cel care duce către atingerea statutului de categorie de forţe a secolului XXI, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, încadrată cu oameni cu înalte competenţe în utilizarea acesteia, care au la dispoziţie resursele de care au nevoie şi, cel mai important, care sunt motivaţi să îşi îndeplinească la cele mai înalte standarde misiunile încredinţate”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Tot luni, ministrul Angel Tîlvăr, a participat, alături de generalul Gheorghiţă Vlad, la o ceremonie de numire în funcţie a noului director al Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Valentin Brînzei, a noului şef al Secţiei Asistenţă Religioasă a Statului Major al Apărării, preotul militar Sorin Pitic, precum şi a altor ofiţeri şi subofiţeri din Statul Major al Apărării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: