Skip to content
Externe

Generalul rus Andrei Suhovețki ar fi fost ucis în Ucraina, anunță Kievul. Informația, confirmată de camarazi ai militarului

youtube.com

Comandantul rus este multiplu decorat, inclusiv pentru activitatea sa în misiunea de capturare a Crimeei, în 2014, scriu Newsweek și jurnaliști ai Europa Liberă și ai site-ului de investigații Bellingcat.

Forțele armate ucrainene au anunțat joi că generalul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41, a fost ucis în Ucraina. Moscova nu a comentat oficial această informație, dar ea ar fi fost confirmată de camarazi ai militarului.

Potrivit Newsweek, presa ucraineană a citat o postare de pe rețeaua socială rusă VKontakte, care anunța decesul, scrisă de Serghei Cipilev, un deputat al grupului de veterani ruși, Combat Brotherhood.

„Cu mare durere am aflat vestea tragică a morții prietenului nostru, generalul-maior Andrei Aleksandrovici Suhovețki, pe teritoriul Ucrainei în timpul unei operațiuni speciale”, se arată în postarea sa, fără a preciza circumstanțele.

Christo Grozev, directorul executiv al site-ului de investigații Bellingcat, a scris și el pe Twitter că vestea morții pare a fi confirmată de un purtător de cuvânt al Uniunii Parașutiștilor Ruși. Jurnalistul a speculat că, dacă vestea se confirmă, acesta ar fi un factor major de demotivare pentru forțele rusești.

Vestea a fost confirmată și de un camarad al generalului, pentru jurnalistul Europa Liberă Mark Krutov. Suhovețki, a observat Krutov, are o lungă listă de decorații, inclusiv pentru „Recuperarea Crimeei”, după invazia rusă din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *