Skip to content
Video

Generația tânără, sub lupa omului 2 din PNL. Pe cine preferă în cursa pentru TNL EXCLUSIV

presalocala.com
" "

Generația tânără a intrat sub lupa omului numărului 2 din Partidul Național Liberal (PNL). Vedeți mai jos pe cine preferă acesta în cursa pentru președinția Tineretului Național Liberal (TNL).

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău (pentru că despre el este vorba), a fost prezent marți la interviurile video PSnews.ro, unde a vorbit despre „responsabilitatea enormă” a tinerilor din politică (în general) și a celor liberali (în special) pentru revigorarea dreptei autohtone, divizată în prezent între PNL și USR.

" "
" "

Astfel, solicitat să precizeze cu ce promisiuni vine noua generație din partidul lui Ludovic Orban, Sighiartău a deplâns „vidul” dintre generații, în condițiile în care cea veche a ignorat promovarea tinerilor în politică.

Avem o responsabilitate enormă, pentru că, după cum vedeți, o parte a generației de 30 de ani ajunge deja să ocupe poziții importante în Partidul Național Liberal – asta pentru că există și un vid între generațiile vechi și generațiile noi. Foarte mulți din generația veche nu au dorit sau nici măcar nu s-au sinchisit să crească tineri lângă ei, pentru a-i forma și pentru a putea prelua la un moment dat frâiele Partidului Național Liberal sau a partidelor, în general. De-asta vedem în clasa politică acuma că generația de 40-45 de ani aproape că nu mai există (generația Ponta-Șova-Udrea), care este, din păcate, și o generație eșuată ca și imagine.

Responsabilitatea cade pe noi, ca și tineri, să demonstrăm oamenilor că într-adevăr avem o mentalitate nouă, că ne dăm seama de responsabilitatea pe care o avem, de oameni politici – aceea de a căuta binele comun și de a reprezenta cu cinste românii în funcțiile publice, dar și de a demonstra oamenilor că avem o altă mentalitate în ceea ce privește viitorul României. Avem o mare responsabilitate, pentru că România este într-o situație dificlă. Uitați-vă ce se întâmplă în partea occidentală! Nici Europa nu se simte prea bine. Va conta foarte mult cine va conduce România în următorii 10-20 de ani, cum vor fi acei oameni, cât de pregătiți vor fi și așa mai departe”, a punctat deputatul de Bistrița-Năsăud.

Totuși, solicitat să precizeze ce candidat susține în perspectiva Congresului TNL (programat pentru 22 octombrie), Robert Sighiartău nu a nominalizat un nume, dar a menționat că îi cunoaște în special pe Glad Varga și pe Mara Mareș.

„Nu am un preferat. Este foarte bine că există competiție în TNL. Îmi cunosc colegii (și aici mă refer în special la Glad Varga și la Mara Mareș, care sunt colegi deputați împreună cu mine), știu că au potențial, sunt tineri harnici și cu siguranță veți auzi de ei și în viitorul politicii românești, pentru că sunt tineri de perspectivă. Așadar, nu am o preferință; îmi doresc ca cel mai bun (care are cele mai bune proiecte pentru Tineretul Național Liberal) să câștige. Este extrem de important să atragem generația tânără la vot, ceea ce noi (dacă ne uităm la ultimele alegeri) nu prea am reușit – adică parte din tineret a mers cu partidul Uniunea Salvați România, care s-a dovedit un eșec. De aceea, este foarte important ca Tineretul Național Liberal să atragă generația tânără la vot și să-i atragă alături de noi, pentru că în general cei care au o profesie, fac o școală, absolvesc o școală universitară sunt de dreapta sau sunt tentați să fie de dreapta, pentru că la noi stânga vedeți ce face, a punctat secretarul general al PNL.

Urmăriți mai jos secvența, în intervalul 6:40-10:30:

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *