Skip to content
Opinii & Analize

Genul programului: cascadorii râsului. Cu Dan și Dacian

Ce dezamagire, câtă superficialitate și câtă bătaie de joc, iar apoi sfidarea minimei inteligențe din partea “oamenilor noi în politică”. USR- iștii și Cioloș s-au făcut de o mare rușine națională după ce judecătorii de la Biroul Electoral Central le-au invalidat alianța electorală. Specialiștii lui pește prăjit nu știu legea, n-au știut să pună în bună ordine dosarul electoral, nu au citit clar care sunt actele necesare înregistrării alianței. Ei cred că lor li se cuvine tot, că judecătorii ar fi trebuit sa facă o excepție și să nu le ia la purecat dosarul din care au lipsit documente.

Dar, în loc să tacă, vorba ardeleanului, ca “râmătorul în păpușoi”, noul val politic s-a îmbățoșat într-o conferință de presă, unde s-au prezentat în păr, cu fețele lor severe, Dacian și Dan, ca după o prelungită criză de constipație. Recunosc ipocriții de la o poștă și escrocii morali de la doua. Cei doi au debitat o serie de inepții scremute, pe alocuri fals revoltate, legate de o presupusă conspirație a vechilor partide politice, care vrea să blocheze candidaturile USR – PLUS. Un vax albina mai mult amuzant decât tragic, așa cum și-au dorit cei doi, într-o încercare de victimizare făcută din poignet, ca furtul la poker, poate- poate mai prostesc pe cineva.

În mod evident nu există nicio conspirație anti USR-PLUS. Ci poate, repet, o constipație la nivel de imaginație a celor doi lideri: magistrații de la BEC au descoperit că Barna și Cioloș nu sunt în acte adevărații președinți ai partidelor lor. Ceva mai comic greu de crezut. Imaginea cu Stan și Bran, chiar dacă a fost distribuită de PSD, a explicat foarte bine situația. Dimpotrivă, există fapte și documente care arată că, oricâtă prostie politică și incompetență profesională ar exista la PLUS, se găsește din greșeală umbra câteunui vechi securist să-i scoată din necaz.

De-abia aștept să mă dea în judecată Dacian Cioloș pentru fraza asta răutăcioasă, dar absolut benignă. Să nu cumva să-l păcălească avocații că e rost de un proces.

Așadar, în loc să viseze conspirații și să ciupească voturi de la proști care citesc meme-uri pe FB și cred că biblioteca din Alexandria e vila lui Dragnea, cei doi corifei Barna și Cioloș ar trebui să fie înspăimântați. Azi- mâine ajung la guvernare. Iar acolo prostia și inabilitatea politică ne costă pe toți. Cea mai bună dovadă este pleiada de guverne PSD din ultimii doi ani. Mai ales că USR-iștii corporatiști se pretind partidul specialiștilor, dar ei nu sunt în stare să facă un dosar sau să înregistreze un partid la tribunal. Vă dați seama că pe avocații lor chiar îi plătește cineva pentru consultanță și expertiză. Se “sparie” gândul, vorba cronicarului.

Altfel, beți o fizzcola corporatistă și mergeți și votați USR – PLUS! Și, implicit, să-i dați bani lui Dacian și Dan să-și ia subvenția, apoi banii și diurnele de la Bruxelles. Ajutați-i să iasă din foame pe cei care vor să salveze România! Oricum, trebuia să ne distrăm cumva în acești următori ani: de la idioțenia PSD, trecerea la prostia solemnă useristă va fi un mic pas pentru țară și unul mare pentru calitatea umorului politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *