Skip to content
Politică

Geoană, critici arzătoare la adresa guvernării: „Politica pumnului în gură” arată..

" "

Senatorul PSRO Mircea Geoană revine, marți, după amiază pe pagina sa oficială de Facebook cu critici la adresa discuțiilor privitoare la Noul Cod Fiscal, considerând că acest proiect nu a fost îndeajuns dezbătut și cu societatea civilă, că nu au existat suficiente consultări cu sindicatele. Totodată, fostul ministru de Externe opinează că investitorii vor plăti impozite uriașă, și că mii de companii vor dispărea în urma noilor prevederi ale actului normativ, trăgând un semnal de alarmă asupra primitivismului clasei politice românești:

„Modul în care a trecut astăzi noul Cod Fiscal prin Senat este o rușine pentru Camera superioară a Parlamentului. După răzgândirea secolului – modificarea cu 180 de grade față de forma votată inițial, astăzi s-a mers un pas mai departe în disprețul față de cetățean și față de o minimă spoială democratică, interzicându-se realizarea unei minime dezbateri pe cea mai importantă lege a anului. Dar ce voiau de fapt să ascundă în spatele unor proceduri din regulament?
1. Faptul că sindicatele nu au fost măcar consultate pe noul Cod, refuzându-se astfel punctul de vedere al celor care îi reprezintă în mod legal pe salariații din România.
2. Investitorii români vor plăti impozite mai mari cu 68% decât cei străini, așa cum arată o analiză a celor de la Cartel Alfa.
3. Că va exista o clară reducere a investiţiilor în economie, așa cum arată o analiză a Ziarului Financiar.
4. Că Noul Cod va conduce la dispariția a 100.000 de companii pentru că schimbă fundamental modul de impozitare pe clădiri, după estimările reprezentanţilor Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
Din acet motiv Tăriceanu, Sârbu & co. au refuzat o minimă dezbatere pe Codul Fiscal. Pentru că înțelegerea lor politică a schimbat substanțial prevederile Codului Fiscal votat în sesiunea trecută și ar fi fost normal, democratic și corect față de români ca aceste lucruri să fie spuse în plenul Senatului. “Politica pumnului în gură” arată cât de primitivă este clasa politică românească. Și dacă nu înteleg asta la timp, să nu ne mirăm dacă formațiuni de extremă stânga sau dreapta vor câștiga teren și în România.”

" "

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *