Partidul Social Românesc (PSRO) a lansat, miercuri, în dezbatere publică, două propuneri legislative referitoare la introducerea votului electronic și scăderea pragului electoral pentru alegerile locale și parlamentare de la 5 la 3%”, a anunțat, miercuri, președintele formațiunii, senatorul Mircea Geoană.
„Venim cu două propuneri (…) care sunt cheia esențială ca la următoare alegeri o nouă generație de partide să poată să apară în România și un număr cât mai mare de români să poată să fie implicați în procesul electoral. Sunt singura cale reală autentică de diluare a influenței exagerate a partidelor tradiționale în viața politică din România”, a afirmat Mircea Geoană.
El a precizat că în Estonia funcționează de ani de zile votul electronic, iar Bulgaria a decis, recent, prin referendum național introducerea votului electronic.
DOCUMENT „Caracatița” corupției din Ministerul Transporturilor. Un secretar de stat, acuzat că ar fi protejat de controale două companii private
Ce a discutat Robert Negoiță la întâlnirea cu Ciolacu. Primarul anunță o posibilă fuziune cu PSD: Nu văd ce ar putea avea Firea împotriva mea
FOTO Vaccinarea lui Iohannis, virală pe internet. Festival de glume pe pagina de Facebook a președintelui
Guvernul începe să strângă cureaua bugetarilor. Adevăratul motiv din spatele discuției privind sporurile din sectorul public
De ce îi va fi greu lui Florin Cîțu să preia conducerea PNL în 2021. Ludovic Orban are alți inamici
„Prin coexistența votului tradițional și a votului prin corespondență pentru diaspora românească, confirmat de CCR, și a acestui vot electronic vom putea să avem o participare la vot la alegerile de la anul undeva către 60-70% (…) Dacă vrem să avem o generație nouă de partide trebuie să încurajăm câți mai mulți români să vină la vot. Participare reducă înseamnă reproducerea actualului sistem politic din România, participare mare — o șansă corectă de reconfigurare și de regenerare a spațiului politic din România”, a arătat Geoană.
Potrivit acestuia, o altă propunere a PRSO vizează coborârea pragului electoral de la 5 la 3% pentru alegerile locale și parlamentare.
„Dacă o nouă generație de partide nu va putea acces la locale pentru a putea să existe conform legii și la parlamentare șansele de a avea o generație nouă de partide sunt foarte reduse, dacă nu cumva infime”, a explicat Geoană, potrivit agerpres.ro.