Skip to content
Politică

Geoană face anunțul: ce propuneri legislative a lansat PSRO

Partidul Social Românesc (PSRO) a lansat, miercuri, în dezbatere publică, două propuneri legislative referitoare la introducerea votului electronic și scăderea pragului electoral pentru alegerile locale și parlamentare de la 5 la 3%”, a anunțat, miercuri, președintele formațiunii, senatorul Mircea Geoană.

„Venim cu două propuneri (…) care sunt cheia esențială ca la următoare alegeri o nouă generație de partide să poată să apară în România și un număr cât mai mare de români să poată să fie implicați în procesul electoral. Sunt singura cale reală autentică de diluare a influenței exagerate a partidelor tradiționale în viața politică din România”, a afirmat Mircea Geoană.

El a precizat că în Estonia funcționează de ani de zile votul electronic, iar Bulgaria a decis, recent, prin referendum național introducerea votului electronic.

„Prin coexistența votului tradițional și a votului prin corespondență pentru diaspora românească, confirmat de CCR, și a acestui vot electronic vom putea să avem o participare la vot la alegerile de la anul undeva către 60-70% (…) Dacă vrem să avem o generație nouă de partide trebuie să încurajăm câți mai mulți români să vină la vot. Participare reducă înseamnă reproducerea actualului sistem politic din România, participare mare — o șansă corectă de reconfigurare și de regenerare a spațiului politic din România”, a arătat Geoană.

Potrivit acestuia, o altă propunere a PRSO vizează coborârea pragului electoral de la 5 la 3% pentru alegerile locale și parlamentare.

„Dacă o nouă generație de partide nu va putea acces la locale pentru a putea să existe conform legii și la parlamentare șansele de a avea o generație nouă de partide sunt foarte reduse, dacă nu cumva infime”, a explicat Geoană, potrivit agerpres.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *