Skip to content
Politică

Geoană face anunțul: Ținta mea nu este o funcție politică!

www.jurnalistii.ro

Fostul ministru al Afacerilor Externe Mircea Geoană, invitat la emisiunea ”Prime Time News”, moderată de Denise Rifai, de la postul de televiziune Realitatea TV, a declarat că nu-și mai dorește nicio funcție politică sau publică în viitorul apropiat și că formațiunea sa, PSRO, nu va ”face fuziune” cu niciun partid pentru alegerile parlamentare.

Mai mult, potrivit acestuia, în zona de Stânga este nevoie de ”diversitate” și ”de presiune colegială pe foștii colegi de la PSD” cu privire la soluțiile și propunerile pe care ”avem cu toții obligația să le susținem”.

”În acest moment, ceea ce este mai important decât gâlceava politică este programul de guvernare. Un program de guvernare serios are în spate și un element de retorică politică, dar și un element bazat pe cifre. La PSD, PNL și alte partide care emit pretenții trebuie să ne uităm dacă promisiunile lor au susținere factuală, cifrică”, este de părere Mircea Geoană.

Totodată, fostul lider social-democrat susține că partidul său, PSRO, pregătește o ofertă politică și că pentru alegerile locale, în 17 județe unde a depus liste, a adunat peste 100.000 de voturi, potrivit Realitatea.net

”Dacă aveam capacitatea să punem liste complete în toată țara, am fi avut 5-6-7%”, a completat Geoană.

”Eu nu candidez. După trei mandate de senator este clipa să încurajez pe cineva dintr-o generație mai tânără, rolul meu este și unul de mentorat. Ținta mea nu este o funcție politică sau publică imediată. Mai mult decât să fii președintele PSD, președintele Senatului, să candidezi la președinție sau să fii ambasador în SUA ce pot să-mi mai doresc?!

PSD e prima dragoste în politică, dar întoarcerea mea în acest partid nu este de actualitate. Cred că este nevoie, pe zona de Stânga, de o anumită diversitate și de presiune colegială pe foștii colegi de la PSD cu privire la soluțiile și propunerile de Stânga pe care avem cu toții obligația să le susținem”, este de părere Geoană.

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *