Skip to content
Politică

Geoană iese la rampă. Ce spune despre jocurile de culise pentru noua conducere PSD și numirea viitorului premier

Fostul șef al PSD, Mircea Geoană, a intervenit marți în discuțiile despre viitoarea conducere a PSD, cea care era negociată de Dan Șova cu Viorel Hrebenciuc, în schimbul adoptării legii grațierii și aministiei. Fostul prezidențiabil al PSD din 2009 transmite o somație către colegii săi de partid, precizând că discuții despre cine va prelua șefia partidului trebuie să aibă loc doar după ce PSD va câștiga alegerile prezidențiale.

”Fac un apel către colegii din PSD – să câștigăm mai întâi alegerile prezidențiale și apoi vorbim despre conducerea PSD.

Întreaga discuţie generată în jurul dosarului Hrebenciuc şi a implicării lui Dan Şova trebuie foarte clar delimitată. Vorbim, aşadar, despre două paliere – unul privitor la aspectele juridico-legale pe care numai organele abilitate ale statului se pot pronunţa, şi un al doilea palier, cel politic”, precizează Mircea Geoană.

”În ceea ce priveşte aspectele legale ce ţin de ancheta procurorilor, nu mă pronuţ, aşa cum nu am făcut-o niciodată. În schimb, pe tema succesiunii la vârful PSD, în cazul foarte probabil în care Victor Ponta va ajunge preşedinte al României, sunt câteva aspecte de clarificat.

Țin să dezavuez încercările anumitor colegi de a face jocurile pentru şefia PSD. Însuşi Victor Ponta a transmis foarte clar că, în calitate de preşedinte al PSD şi de candidat pentru Cotroceni, nu acceptă risipirea energiilor partidului pe teme false, care nu îşi au locul în campanie.

Prin urmare, vreau să fac un apel la maturitate şi la responsabilitate, apel pe care îl adresez tuturor colegilor, de la lideri aflaţi în forurile de conducere ale PSD şi până la membrii de partid din sate şi comune”, mai explică fostul șef al PSD.

Geoană afirmă că o discuție despre viitoarea conducere a PSD trebuie să aibă loc, dar în același timp trebuie dezbătut și subiectul viitorului premier.

”Desigur, este cât se poate de firesc ca o discuţie privind succesiunea la vârful PSD să existe, cum este necesar și să avem o discuție serioasă în interiorul partidului de persoana viitorului prim-ministru și al componenței viitorului guvern. La fel de normal este ca aceasta să fie una amplă, transparentă, axată pe soluţii şi argumente solide. Dar, esenţial este ca aceasta să aibă loc după alegerile prezidenţiale, nu înainte.

Motivul este foarte simplu – mai întâi este nevoie să ne mobilizăm şi să acţionăm solidar pentru ca Victor Ponta să câştige alegerile din noiembrie. După ca vom fi realizat acest obiectiv, putem discuta deschis, ca un partid mare, despre viitorul nostru. Iar pasul final din acest punct de vedere va fi organizarea unui congres în care să fie validată o nouă garnitură la vârful PSD.

Până atunci, este esenţial să ne contentrăm pe campania electorală. Obiectivul nostru este să răspundem adecvat aşteptărilor românilor, să furnizăm viitorul preşedinte al României fiindcă cetăţenii sunt sătui de cei 10 ani în care Traian Băsescu a jucat un rol nefast, umilind oamenii şi extinzând conflictul la rang de politică de stat”, conchide Geoană.

2 comentarii la “Geoană iese la rampă. Ce spune despre jocurile de culise pentru noua conducere PSD și numirea viitorului premier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *