Skip to content
Politică

Geoană îi dă o lovitură cruntă lui Vanghelie: „Incompatibil cu statutul nostru”

Constanţa este primul judeţ din România în care partidul lui Mircea Geoană, PSRO, şi-a lansat, vineri, o filială locală, prezentând şi proiectul „România socială”.

Vineri, Mircea Geoană a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Constanţa, că partidul său are nevoie „ca de aer” de oameni integri şi profesionişti, subliniind că, deși Marian Vanghelie este prietenul lui, nu poate face diferențe.

„Suntem primul partid din România care are în statut standarde de integritate şi de etică, foarte clare. Este valabil pentru toată toată lumea. În clipa în care există probleme clare de justiţie, cu decizii ale instanţelor, cu arestări preventive, atunci în mod automat, poate să fie cel mai bun prieten al meu, dacă este în situaţia în care justiţia s-a pronunţat într-un fel, nu mai este vorba de simpatii sau de sensibilităţi”, a explicat Mircea Geoană.

Totodată, fratele lui Radu Mazăre, senatorul Alexandru Mazăre nu a fost prezent la eveniment. Și acesta este cercetat penal într-un dosar de corupţie.

„Alexandru Mazăre face parte din grupul nostru senatorial, deocamdată nu este membru cu acte în regulă pentru că PSRO s-a înregistrat, oficial, abia pe 23 martie”, a spus Mircea Geoană, potrivit evz.ro.

Aceeaşi explicaţie a oferit-o şi despre Marian Vanghelie, care însă nu se poate înscrie în partid.

„Sper din toată inima să -şi rezolve problemele. Dacă este dovedit de justiţie că este nevinovat, el şi oricare altcineva, pot, evident, să revină în politică. În caz contrar, este fără supărare. Marian Vanghelie este într-o situaţie juridică care îl face incompatibil cu statutul nostru. Nu e problemă personală”, a declarat Mircea Geoană.

PSRO îşi propune ca până la sfârşitul lunii septembrie să-şi constituie filiale în toată ţara. Partidul condus de Mircea Geoană se pregăteşte apoi pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016 unde speră să obţină „un scor electoral autentic”, potrivit evz.ro.

1 comentariu la “Geoană îi dă o lovitură cruntă lui Vanghelie: „Incompatibil cu statutul nostru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *