Skip to content
Politică

UPDATE Replica lui Nicolicea la anunțul lui Geoană / Mircea Geoană îl dă în judecată un ministru pentru calomnie

UPDATE

Ministrul Eugen Nicolicea a anunțat că, la rândul său, îl va da pe Geoană în judecată și pe mâna Parchetului, potrivit unor declarații acordate DC News: „Acțiunea pe care i-o fac eu este infracțiune și se condamnă cu pușcăria”, a spus acesta.

Eu nu eram o persoană care discutam în judecăți. Foarte bine, eu am să-l dau la Parchet pentru falsul pe care l-a făcut cu excluderea din partid a fratelui meu și pentru abuzurile pe care le-a făcut. Am documentele semnate de el. De asemenea, am să-l dau în judecată pentru calomnie. Chiar astăzi recunoaște că ne-a dat afară, după care ne face traseiști. Dacă vrea judecăți, judecăți va avea. (…) Individul ăsta când s-a pornit să facă ceva, s-a pornit cu răzbunarea și pe familie și pe membri apropiați”, a reacționat Eugen Nicolicea.

Cât despre procesul pe care a anunțat Mircea Geoană că i-l va intenta, Eugen Nicolicea a declarat că este „exclus” să îl piardă, precizând: „Dar dacă a pornit pe calea judecății, să continue, pentru că va avea judecăți și plângeri la Parchet împotriva lui, pentru toate lucrurile pe care le-a făcut, inclusiv falsul pe care l-a făcut, pe care a pus ștampilă și semnătură și în care spunea că Biroul Executiv dădea afară simpli membri, pentru că răzbunările lui au fost împotriva întregii mele familii. Să vedem cum a făcut acest fals! O să îl dau la Parchet”.

Întrebat în ce constau falsurile respective, deputatul UNPR a declarat pentru DC News: „A emis o hârtie în care a spus că altă treabă n-a avut Biroul PSD decât să-mi excludă fratele, lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Este semnat, ștampilat, se știe. De câte ori am spus despre el, n-a negat niciodată. (…) Dacă vrea procese, procese o să aibă”.

ȘTIRE INIȚIALĂ Senatorul Mircea Geoană, proaspăt exclus din PSD, a anunțat sâmbătă că îl va da în judecată pe ministrul Eugen Nicolicea, pentru calomnie, după ce Nicolicea a afirmat vineri seara că Geoană a încasat 40.000 de euro pentru ca el să fie exclus din partid, în anul 2008.

În replică, Mircea Geoană spune că afirmația ministrului pentru Relația cu Parlamentul este cea mai mare invenție și minciună pe care a auzit-o vreodată, arătând că luni îl va acționa pe acesta în instanță.

„De 5 ani de zile am accept fără să reacționez la frustrările permanente ale domnului Nicolicea. Eu pot să înțeleg și lunga suită de calomnii și neadevăruri pe care le-a spus despre mine, dar de această dată vreau să fiu extrem de clar. Dacă are întrebări cu privire la modul în care a fost exclus, are un coleg de guvern, pe vicepreședintele de atunci, Liviu Dragnea, care a fost prezent la ședința de atunci a organizației”, a declarat Geoană, sâmbătă, potrivit B1.

„Totul are o limită. În clipa în care vii în spațiul public cu astfel de acuzații mincinoase, atunci pot să spun că luni dimineață îl dau în judecată. Este cea mai mare invenție și minciună pe care am auzit-o vreodată. Iar banii pe care îi voi obține ca daune pentru insultă, calomnie și minciună le voi dona unui ONG cu o singură condiție: sa inventeze un premiu anual pentru lichelism și traseism în politică. Cred că domnul Niclicea s-ar califica într-un „grup select” de politicieni care pot primi o astfel de etichetă. Să vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil”, a mai spus Mircea Geoană.

Eugen Nicolicea a adăugat că Geoană a spus că a primit cei 40.000 de euro la grupul social-democraţilor din Parlament. Nicolicea a fost președintele organizației PSD Mehedinți și a fost exclus din partid fără să fie anunțat. În prezent, el este vicepreședintele UNPR.

2 comentarii la “UPDATE Replica lui Nicolicea la anunțul lui Geoană / Mircea Geoană îl dă în judecată un ministru pentru calomnie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *