Skip to content
Politică

Geoana îl pune la zid pe Turcescu în contextul alegerilor din 2009

www.jurnalistii.ro

Alegerile prezidențiale din anul 2009 s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru cei care au fost protagoniștii momentului respectiv.

Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 a reluat, luni, audierile, iar în fața parlamentarilor s-a prezentat Mircea Geoană. Politicianul a oferit explicații cu privire la acest scrutin, însă a pornit și un atac împotriva lui Robert Turcescu, cel care s-a ocupat de moderarea dezbaterii prezidențiale din 2009.

Geoana a evidențiat faptul că cineva care s-a dovedit a fi ofițer acoperit a moderat  o astfel de dezbatere este un lucru demn de Cartea Recordurilor.

”Lumina pe care o revarsă abundența de dezvăluiri asupra acelui moment ne face să ne uităm cu ochi proaspeți la acel moment. Cred că suntem în Cartea Recordurilor cu o situație în care un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială. În sine, este o operațiune excepțională. Nu știu dacă există undeva în lumea democratică cât de cât autentică o situație în care un ofițer acoperit să modereze. Cum un ofițer acoperit a ajuns în situația respectivă, asta iarăși e o întrebare foarte interesantă. Și e o întrebare la care nu am răspuns din păcate. Dacă aș fi avut răspuns și dacă aș fi știut, vă dați seamă că nu ar fi fost acceptat de către noi. A fost dezbaterea moderată imparțial sau nu, asta e o chestiune care a fost publică. Din punctul ăsta de vedere eu sunt un jucător subiectiv, nu am cum să mă pronunț pentru că a fost o dezbatere publică.

Dar, încă o dată, situația este absolut inedită și într-un fel ne arată încă o dată un mod de operare și acesta este de fapt ceea ce deranjează mai mult, poate mai mult decât elementul personal, cine a câștigat sau nu, ci cu ce metode câștigă cineva alegeri și ce metode sunt folosite într-o democrație plăpândă ca a noastră”, a declarat Mircea Geoană în cadrul audierilor, potrivit B1.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *