Skip to content
Politică

Geoană, noi critici la adresa lui Ponta

Senatorul Mircea Geoană a făcut, miercuri, o nouă serie de critici la adresa premierului Ponta. În opinia fostului lider al PSD, Guvernul trebuia mai degrabă să scadă  TVA cu 2,5%, decât să reducă CAS.

Geoană a afirmat că prin această măsură, era nevoie de același efort bugetar, dar ar fi fost vorba de o măsură social-democrată și nu una liberală.

„Vă dau exemplul reducerii CAS. Domnul Ponta se laudă că e o măsură liberală. Eu vă spun că de aceiaşi bani, de aceleaşi resurse de la buget puteam să reducem TVA cu 2,5%, să ajungă la 21,5% în loc de 24%. Ar fi avut un efect transversal pe tot ce înseamnă cetăţeni din România. Este o măsură social-democrată versus una liberală. Eu aş fi preferat o reducere de TVA pe care şi oamenii de afaceri ar fi salutat-o pentru că ar fi crescut consumul şi s-ar fi înviorat economia. Degeaba ai culoarea roşie dacă tu faci culoare galbenă atunci când eşti la guvernare”, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană a participat, miercuri, la a IV-a ediţie a Galei Aspen pentru Leadership, eveniment organizat de Institutul Aspen România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *