Skip to content
" "
Politică

Geoană, opinii ferme în lupta anticorupție: „Sper că inițiatorii și promotorii strategiei…”

" "

Fostul ministru al Afacerilor Externe Mircea Geoană, marți, într-o postare pe pagina personală de Facebook, a vorbit despre necesitatea existenței unui „război anticorupție” în România.

În acest context, Mircea Geoană a susținut că este indispensabilă, în acest demers, respingerea a „tot ceea ce înseamnă corupție, de la mita de la medic, până la marile proiecte de infrastructură”.

„România are nevoie de un război anticorupție. Mai ales când există un altul în desfășurare împotriva justiției. Pasul făcut astăzi de guvern trebuie susținut, deși sper că inițiatorii și promotorii strategiei și-ai asumat deja atacurile ce nu vor întârzia să se ivească pe toate canalele existente. Să nu uite că politica ultimilor ani a dezvăluit existența unui alt consens, în favoarea protecției corupției, și nu pentru apărarea statului de drept. Să respingem tot ceea ce înseamnă corupție, de la mita de la medic, până la marile proiecte de infrastructură. Dar să o facem onest și neîntrerupt, nu pentru acoperire vremelnice televizată, sau pentru mandate temporare ministeriale și nu numai. Nu a trecut nicio săptămână de când Departamentul de Stat ne atenționa că investitorii americani fug pentru că li se cere șpagă”, a scris Mircea Geoană pe pagina personală de Facebook.

" "
" "

2 comentarii la “Geoană, opinii ferme în lupta anticorupție: „Sper că inițiatorii și promotorii strategiei…”

 1. Noi românii, mai ales cei din privat, ne-am săturat!

  Vrem pentru primari şi decidenţii politici, introducerea de penalităţi şi răspunderi concrete, incriminari civile şi penale clare şi aspre, răspundere materială dar şi recompense conform activităţii, la fel pentru cei care activează sub incidenţa legilor:

  – Legea Administratie Publice Locale nr. 215/2001
  – Legea Statututului Functionarului Public nr. 188/1999
  – Legea prinvind Institutia Prefectului nr. 340/2004
  – Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor Legea 303/2004 si 317/2004 Corpul Judecătorilor trebuie curăţat. De-a lungul a 26 de ani acest corp prin sentinţele date a înlesnit jaful public şi privat!

  – Cerem urgent modificarea Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice. Alegeri in doua tururi. Nimeni sa nu mai poata fi ales succesiv mai mult de doua mandate, primari, consilieri, presedinti de consilii judetene, senatori, deputati. Ei au format deaja structuri teritoriale in care se rotesc grupuri mafiote.

  “DNA-ul a calculat că numai șpăgile identificate și trimise în judecată anul trecut fac cât efortul statului pentru programul național de autostrăzi în 2016, 2017 și 2018. Trei ani de autostrăzi într-un singur an de șpăgi – 2015. Este vorba însă doar de cele prinse, documentate și trimise în judecată de către DNA. “

  Continuare …
  http://www.europafm.ro/coruptie-si-anticoruptie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *