Skip to content
Politică

Geoană, previziune pentru noua eră Trump: Economicul, fel de important ca geopoliticul

www.jurnalistii.ro

Mircea Geoană, fostul ministru de Externe, a afirmat că, în ciuda resurselor ţării, inteligenţei şi poziţiei geostretegice, România este vulnerabilă, pentru că este prea puţin democratică.

Mircea Geoană a afirmat că Donald Trump este al cincilea preşedinte american pe care îl cunoaşte personal. „Este extrem de carismatic şi empatic, din acest motiv a câştigat alegerile din SUA. Însă, orice slăbiciune a României va fi plătită însutit. Indiferent de liderii care conduc lumea, avem cu toţii o obligaţie pe bucăţica de care ne ocupăm”, a precizat acesta, la Realitatea TV.

Fostul ministrul de Externe a mai spus că momentul actual este unul complex, cu foarte multe riscuri. „Victor Orban are deja o invitaţie oficială de la Donald Trump, trebuie să fim atenţi. Era Trump înseamnă că economicul va fi la fel de important precum geo-poiliticul. Şi România este foarte vulnerabilă economic. Nu mă interesează cine merge primul şi face poză cu Donald Trump, orice român care reuşeste acest lucru îl aplaud şi îl felicit. Nu fac concurs de frumuseţe cu primul român care merge la Casa Albă”, a detaliat Mircea Geoană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *