Skip to content
Politică

Geoană, prima reacție după gestul lui Ponta: „Nu există decât un singur răspuns într-o astfel de situație”

Potrivit unui comunicat de presă din partea partidului condus de Mircea Geoană, PSRO solicită demisia premierului Victor Ponta din fruntea Guvernului și declanșarea procedurilor constituționale pentru ieșirea dintr-o situație cu costuri și consecințe de reputație fără precedent pentru România, potrivit realitatea.net.

„Ce este mai important: partidul sau țara? După o lună și jumătate în care a pus reputația țării și a guvernului României într-o situație penibilă și fără precedent, Victor Ponta recunoaște că a devenit o vulnerabilitate masivă pentru partidul său. „Autosuspendarea” sa din fruntea PSD nu rezolvă însă problema de fond: România are în fruntea Guvernului un politician acuzat de fapte de corupție!”, susține sursa citată.

Potrivit partidului condus de Mircea Geoană, în lumea democratică „nu există decât un singur răspuns într-o astfel de situație: demisia imediată din fruntea Guvernului”.

„Pe niciunul dintre partenerii și aliații noștri nu îi interesează ce se întâmplă la vârful unui partid. Pe toți, însă, ne interesează cine conduce Executivul unui stat membru al UE și NATO. Ce este mai important pentru Victor Ponta: partidul sau țara? Probabil că niciuna. Asistăm la o strategie de salvare personală, cu un deznodământ de înainte cunoscut: sfârșitul unei cariere construită pe minciună, trădare, impostură și, iată, corupție. PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului „, se mai arată în comunicatul PSRO.

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *