Skip to content
Politică

Geoană, primul discurs de la lansarea noului partid: „Soarta îi răsplătește pe cei curajoși”

Duminică, Mircea Geoană și Marian Vanghelie își lansează, la Romexpo, Grupul de Inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat.

Mircea Geoană este cel care a ținut discursul de început, începând prin citatul: „Soarta ii răsplătește pe cei curajoși”. Acesta a declarat că inițiativa sa și a lui Marian Vanghelie va schimba majoritatea.

„Pentru a fi sigur ca nu am uitat niciun coleg din acest grup de oameni curajosi care impreuna cu mine si cei apropiati vrem sa dam sansa unui nou inceput stangii romanesti, domnul Dumitru Chirita n-as vrea sa nu fie mentionat in intalnirea noastra. Rasfoiam niste notite acum ceva timp si corespondam pe e-mail cu cativa colegi de liceu. Unul dintre ei, mi-a adus aminte de o lectie de limba latina din clasa a noua. Si ca o strafulgerare mi-am adus aminte un citat care cred ca se potriveste foarte bine momentului in care Romania, stanga romaneasca, si fiecare dintre noi il traversam. „Fortuna audaces juvat” ( n.r. – „Soarta ii rasplateste pe cei curajosi”). Pentru ca ce altceva are natiunea romana astazi de facut decat sa avem cu totii curajul de a spune ca un sistem intreg pe care-l vedem in fiecare zi se prabuseste din cauza coruptiei? Cum putem sta deoparte? (…) Tara noastra e condamnata pe termen scurt si mediu la disparitia neamului romanesc. Ce-i va impiedica pe urmatorii trei milioane de tineri romani sa plece? Ce se va intampla cu tara asta daca vom sta lasi, complici, pe margine, sa vedem cum se prabuseste o natiune cu asa o cultura profunda? E un cartel al partidelor nationale care e in acest moment pe cale sa faca implozie. (…) Sunt mandru de colegii mei curajosi care sunt astazi si sunt mult mai multi cei care vor urma. Veti vedea zilele urmatoare. Initiativa noastra va schimba majoritatea. (…) 91% dintre romani, nu cred ca cineva nu isi doreste intr-o forma mai mult sau mai putin explicita un nou proiect de tara.”, a declarat Mircea Geoană la începutul evenimentului.

Sursă foto europeanul.org

2 comentarii la “Geoană, primul discurs de la lansarea noului partid: „Soarta îi răsplătește pe cei curajoși”

  1. DOMNULE GEOANA, NU ATI FACUT DESTUL RAU ACESTEI TARI, DUPA CE S-A AFLAT CA LUATI BANI DE LA SORIN OVIDIU VANTU, INFRACTOR, AR FI TREBUIT SA VA RETRAGETI DIN POLITICA, ACUM PUNETI UMARUL LA DISTRUGERA PSD, PARTID DIN CARE ti FACut PARTE, iMi -ESTE RUSINE CU DUMNEAVOASTRA, AU FOST VREMURI CAND VA CREDEAM SI VA VOTAM, SUNTETI DOAR UN FRIPTURIST DE DUZINA SI VRETI CIOLAN DE LA NOUL PNL.. CULMEA ESTE CA V-ATI GASIT O GASCA DE FRIPTURISTI, CARE VA SEAMNA. SI VRETI SA MAI INSELATI ROMANII SI SA MAI FACETI RAU ACESTEI TAR, VA ZICEM. DESTUL, BASTA, AJUNGE, RETRAGETI-VA INTR-UN POST CALDUT PE AFARA, SIE, SERVICIU LA CARE LUCRATI, VA AVEA GRIJA DE DUMNEAVOASTRA, LASTI ROMANII SI TARA IN PACE, ATI FACUT ATATA RAU CA NU VA SPALA DUNAREA, CHIAR VRETI SA INTRAT IN ISTORIE CA AL DOILEA MARE TRADATOR AL ROMANILOR DUPA CRIN ANTONESCU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *