Skip to content
Republica Moldova

Geoană: R. Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia

Inquam/Octav Ganea

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus la interviurile Digi24.ro că R. Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, dar că țara se află sub presiune din cauza crizei refugiaților și a prețurilor mari la energie.

R. Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, nu avem indicii. Ne uităm la ce se întâmplă în Transnistria dar astăzi nu avem indicii. Asta nu înseamnă că nu se află sub o presiune uriașă, refugiații, prețuri mari la energie, intoxicări și manipulări”, a spus Geoană.

Putin a făcut o greșeală de calcul strategic masivă, dar pe fond el a reușit să facă ceva pe care nimeni nu ar fi anticipat: să forjeze o adevărată conșțiință națională în Ucraina. La fel pentru Georgia, uitați-vă și la Republica Moldova. Conducerea Republicii Moldova are nevoie de sprijinul nostru, pentru că aceste țări, țări neutre, care au vrut să găsească un echilibru, dar astăzi, efectul acestei acțiuni a președintelui Putin a făcut să fie contrar, toate țările vor fugi și mai tare către Occident”, a mai spus Geoană.

Acest conflict va mai continua cel puțin câteva săptămâni. Nu vedem semne din partea Federației Ruse de încetinire. Acum sunt încetiniți de probleme de moral și de logistică, dar vedem în continuare cum vin întăriri din Abhazia, Osetia, din Orientul Îndepărtat, folosesc arme hipersonice, arme termobarice, arme cu fragmentare care sunt interzise”, adăugat el.

3 comentarii la “Geoană: R. Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia

  1. @ Bă, ce dracu face bă CPI-ul cu furnizorii războinicilor, producătorii de materiale și obiecte folosite în scopuri distructive neautorizate, ?

  2. & Pe unde prin lume mai există fabrici de armament și laboratoare cu activiăți periculoase pentru sănătatea publică care nu au fost închise, dezafectate sau reformate ca scop și activitate, și cu ce se ocupă Curtea Penală Internațională, ?

  3. & Bă fi-r-ați ai dracu să fiți, se mai produce încă muniție de război, ? Încă se mai folosește exprimarea „țintă militară”, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *