Skip to content
Politică

Geoană, sceptic privind alegerile din 2016. Gaşca din spatele Gabrielei Firea şi şansele UNPR

 

Senatorul Mircea Geoană (preşedintele PSRO) este sceptic în legătură cu apropiatele alegeri din anul 2016. Ce spune fostul preşedinte al Senatului despre gaşca din spatele Gabrielei Firea şi despre şansele UNPR.

Parlamentarul a fost prezent, sâmbătă seară, în studioul B1 TV, la emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire.

Întrebat cum se raportează la UNPR, Geoană  a răspuns: „Eu vă spun că relaţia mea, de exemplu, cu Valeriu Steriu, cu Ion Răducanu, cu Ion Toma (oameni cu care am lucrat împreună ani şi ani de zile) este impecabilă şi astăzi. Dânşii trebuie să decidă dacă rămân un partid al sistemului (adică un partid artificios) sau un partid care vrea ca oamenii să-l voteze, un partid care vrea să-şi ia destinul în mâini”.

În ceea ce priveşte Gabriela Firea, Mircea Geoană a calificat-o drept „o faţadă plăcută”, dar a atras atenţia că în spatele ei stă „divizia Voluntari”.

„O cunosc, îmi este simpatică, este o faţadă plăcută, dar în spate este diviza Voluntari, care vrea să ia Capitala cu asalt”, a punctat Geoană, referindu-se la soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele (primarul PSD al oraşului Voluntari).

În opinia preşedintelui PSRO, există riscul să se creeze „un tunel între Voluntari şi Bucureşt, prin care nu mai vezi cum circulă resursele”.

„Chiar dacă există feţe onorabile (cum este Gabi Firea), există suspiciuni că modul dubios de circulaţie a banilor publici se va perpetua. Status quo-ul politic se va repeta, spre dezastrul României. Dacă ar fi fost un context internaţional liniştit, aş fi spus că România a mai avut corupţie şi navigăm noi aşa, precum gâsca prin apă. Dacă România va fi atât de şubredă pe interior cu acest sistem de corupţie care se va perpetua, România va avea un risc de corupţie sever”, a mai spus Mircea Geoană, adăugând, sceptic, că, „dacă participarea la vot se va menţine la 35%, sistemul se va reproduce”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *