Skip to content
Politică

Geoană, semnal de alarmă: Fetişizarea DNA-ului sau a SRI-ului nu este un lucru sănătos

nineoclock.ro

În urma declarației ministrului de Justiției Tudorel Toader, care susține că va discuta cu procurorul general si șefa DNA,  Mircea Geoană ripostează spunând că influența SRI și DNA nu trebuie diminuată. Acesta, adaugă că îngrădirea activității procurorilor și judecătorilor ar putea influența negativ lupta anticorupție.

“Atâta vreme cât există proceduri şi rânduială, nu cred că este absolut deloc nefiresc ca o situaţie complicată să fie analizată cu obiectivitate şi pe bază de proceduri, eu sunt convins că există proceduri pentru astfel de situaţii. Dacă în schimb, acest subiect redevine un subiect politic, redevine un subiect care redeschide deja o uriaşă rană şi un uriaş potenţial de scandal politic nesfârşit, atunci evident că trebuie să fim mult mai rezervaţi”, relatează Mircea Geoană pentru RFI.

De asemenea, fostul lider PSD consideră că o democrație funcționează pe baza unor instituții care să se supravegheze mutual, iar limitarea lor ar putea să adâncească și mai mult  marginalizarea României în cadrul Uniunii Europene din cauza corupției.

„Dacă există lucruri care au fost făcute greşit, ele trebuie analizate, pentru că şi fetişizarea DNA-ului sau a SRI-ului sau a procurorilor sau a judecătorilor nu este un lucru sănătos. O democraţie funcţionează cu elemente de control reciproc asupra puterilor, dar dacă există o tentaţie de a limita influenţa şi acţiunea anticorupţie a acestor instituţii, pe motive politice, acest lucru nu trebuie acceptat, este periculos. România are o problemă cu corupția. Această țară este la periferia Europei și ne zbatem să fim acceptați la Bruxelles, în nucleul dur, și datorită corupției”, declară Geoană.

Geoană trage un semnal de alarmă și afirmă că nerezolvarea acestor tensiuni ar putea conduce la un nou conflict diplomatic.

“Eu sper ca lumea să aibă înţelepciunea să corecteze o situaţie, fără a transforma acest lucru într-un alt război politic, într-o altă demonstraţie de masă în Piaţa Victoriei şi într-un alt uriaş scandal diplomatic internaţional pentru România”, susține Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *