Skip to content
Politică

Geoană trage un semnal de alarmă și anunță care este marele risc: „Undeva demonii trecutului susură!”

Mircea Geoană trage un semnal de alarmă și dezvăluie care este marele risc pentru România.

Astfel, Mircea Geoană a declarat, vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Realitatea TV, că „nu trebuie să considerăm că pacea este de la sine înțeleasă”, argumentând că „undeva demonii trecutului susură”.

„Ceea ce spunea corect presedintele este ca nu trebuie sa consideram ca pacea sau ordinea mondiala e de la sine inteleasa. Am crezut cu totii dupa caderea Comunismului ca va urma o lunga perioada de prosperitate in care Europa va fi invatat din lectiile dureroase si se pare ca a functionat o buna perioada de timp. Iata ca pacea pe care o consideram eterna incepe sa ne coste. Intrebarea pe care eu astazi o am, nu e daca Rusia sau China contesta suprematia Occidentului. Este legata de evolutia noastra ca europeni. Trebuie sa intelegem ca avem mai mult de castigat impreuna decat separati. Ingrijorarea mea, si e bine ca in Polonia s-au intalnit liderii europeni, este ca pacea nu e un bun castigat. Trebuie sa te lupti pentru pace si trebuie sa stii in fiecare zi ca undeva demonii trecutului susura de aceea spun inca odata ca Europa are nevoie astazi de un proiect comun.

Un element extrem de important e dat de perceptia de risc, cum definesti riscul.

Stim cat de pacatoasa poate fi geografia Romaniei. Sper ca presedintele sa reuseasca asta: Romania trebuie sa iasa din aceasta arie de periferie, nu suntem jucatori minori in Europei, si nu fac declaratii de cocosist traditionalist. Din punct de vedere strategic, Romania este echivalentul Poloniei astazi.”, a declarat Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *