Skip to content
Politică

Geoană, verdict dur pentru Iliescu: „Nu mai are loc în conducerea partidului”

Senatorul Mircea Geoana a declarat ca la congresul PSD din primavara lui 2015 presedintele de onoare Ion Iliescu nu ar mai avea loc in viitoarea structura de conducere a partidului, transmite Agerpres. Geoana a vorbit duminica de un „razboi pe doua fronturi in PSD” si a sustinut ca echipa Ponta – Dragnea „nu poate sustine un front deschis si cu Geoana si cu Iliescu in acelasi timp”.

„Este o chestiune de strategie politica. (…) Nu poti sa sustii un razboi pe doua fronturi. Si atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghita sa demisioneze din partid care nu are nicio valoare, pozitia lui in PSD nu este cheia puterii lui, hai sa inchidem putin frontul asta (n.r. prin demisia din PSD). Oricum, dl. Iliescu nu mai are vreun loc in structura de conducere a partidului ca presedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scapa (…) si atunci se concentreaza pe razboiul cu mine in continuare”, a afirmat duminica Geoana la televiziunea publica.

Potrivit acestuia, pozitia de inalt reprezentant al Guvernului a fost „o chestiune de poza”.

„Nici macar nu am birou la guvern. Nu a fost nimic, a fost o nevoie, ca si in 2011, cand au avut nevoie de voturile mele ca sa cada guvernul Ungureanu si m-au readus in partid, si acum cand au venit alegerile prezidentiale au avut nevoie de imaginea mea”, a spus Geoana.

El a sugerat ca ar fi putut candida la presedintie din partea altui partid.

„Putem discuta de ce nu am candidat la presedintie pe o alta candidatura decat a PSD. Cand am candidat in 2009, cand am condus PSD, nu mi s-a parut mie, poate ca am gresit din punct de vedere electoral, dar emotional nu puteam sa fiu perceput ca sunt cel care conduce la infrangerea candidatului PSD. In continuare cred ca Victor Ponta a gresit candidand. (…) Omul nu si-a dorit sa candideze de fapt, ci a fost impins de oamenii din jurul lui”, a sustinut Mircea Geoana.

Intrebat daca unul dintre acestia este Sebastian Ghita, el a raspuns afirmativ. „Da, in mod evident, anturajul lui imediat. (…) Ii aduce media, ii aduce bani, ii aduce anumite zone de influenta”, a adaugat Geoana.

Fostul presedinte al PSD a mai sustinut ca „exista in clipa de fata o iritare extraordinar de puternica a stangii europene in ceea ce priveste modul de organizare a campaniei pentru prezidentiale a candidatului PSD-UNPR-PC. Unul dintre argumente este, in opinia lui Geoana, ca o astfel de campanie este total anti-agenda europeana de stanga atunci cand contine atacuri impotriva unui minoritar religios si etnic. „Reputatia noastra ca partid este mai rea decat oricand in urma acestei campanii”, a sustinut Mircea Geoana.

3 comentarii la “Geoană, verdict dur pentru Iliescu: „Nu mai are loc în conducerea partidului”

  1. Asta a auzit vreodata de bun simt ? Eu nu cred in varianta dlui.Cristoiu,desi ar parea plauzibila ,date fiind ambitiile nemasurate ale prostanacului.De ce nu cred ? Pentru ca i-ar descalifica pe cei aflati in jurul viitorului presedinte.Dupa scandalul devastator iscat,numai naivii si-ar croi planuri in care ipochomenul ar urma sa joace un rol esential.

  2. Mai Geaoana, pe cuvantul meu ca din toata cariera politica a lui Ion Iliescu, din toate zicerile sale, eu nu am apreciat decat una, care mi s-a intiparit in minte ca un adevar infailibil. Anume, aceea ca esti un prostanac ! El a zis, nu eu. Tu confirmi, nu eu. Eu decat va dau dreptate amandurora !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *