Skip to content
Media

George Buhnici nu s-a prezentat la prima audiere de la CNCD. Motivul invocat de avocata sa și declarațiile care au inflamat o țară întreagă

Facebook/George Buhnici

George Buhnici nu s-a prezentat la audierea stabilită de Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD), cu toate că membrii CNCD au cerut să-i audă argumentele privind declarațiile controversate despre femei. Avocata lui Buhnici susține că acesta a suferit consecințe grave în urma declarațiilor făcute, drept urmare are nevoie de mai mult timp pentru a-și pregăti apărarea, potrivit cancan.ro

Următorul termen stabilit de CNCD a fost stabilit pentru data de 23 august. În această speță, Buhnici riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Și-a cerut scuze, la mai bine de o săptămână de la derapaj

La mai mult de 10 zile de când a stârnit un scandal imens în spațiul online din România prin afirmațiile sale despre corpul soției lui „de minoră” şi cum nu-i plac „femeile cu vergeturi și celulită”, George Buhnici a postat marți pe canalul său de YouTube un video de aproape patru minute, intitulat  „IERTAȚI-MĂ, DOAMNELOR!”, în care spune că vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață.

Aș vrea să vă spun că, în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu două săptămâni, am primit acuzații și chiar amenințări din cele mai dure și mai serioase. Și m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare.

O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. Mulți dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic.

Probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența (încă procesez tot ce s-a întâmplat și se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reușit” să fiu superficial și lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni și am obținut într-adevăr un șoc – dar acest șoc a fost în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public.

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune , i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe.

Așa cum ați aflat probabil, am plătit și încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet și în media. Dar aici, nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac este să îmi reconsider eu în perioada următoare prioritățile, să mă concentrez mai mult pe familie și pe lucrurile de care sunt pasionat și la care mă pricep – case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie. N-am să dau curs invitațiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran și de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt și nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care și-au închipuit că pot reprezenta așa ceva să-și caute în altă parte exponenții. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că NU voi face asta. Nu mă interesează popularitatea de acest fel. Nu o merit pentru că… NU sunt așa. Voi rămâne pe „felia” mea, acolo unde publicul mă cunoaște și, sper eu, încă mă apreciază: tehnologia care ne schimbă viețile în bine.

Îmi pare tare rău. Am învățat foarte multe din această situație extremă și mi-aș dori să învețe și alții din ceea ce mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere, care s-a stârnit, să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii dar nu am învățat de-ajuns cu toții.

În încheiere, vreau să le MULȚUMESC atât celor care mi-au trimis mesaje de susținere, cât și celor care m-au criticat. Și unii și alții m-au ajutat să depășesc această perioadă și să mă trezesc la realitate. Din acest moment, vreau să iau ce e bun și util, să continui să evoluez. Mai vreau să mulțumesc familiei mele, care mi-a fost și îmi este alături și vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconștiență, i-am expus la acest val național de oprobriu.

Ne revedem acolo unde experiența și contribuția mea sunt cu adevărat de folos.

Pe curând!”, a transmis George Buhnici.

Declarațiile care au inflamat o țară întreagă

În interviul care a iscat un adevărat scandal, vloggerul critică dur femeile „cu celulită și vergeturi” aflate în vacanță pe litoral și își lăuda soția că „arată ca o minoră”.

Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu aș vrea să mi se interpreteze, suntem la festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”

În urma acestor declarații, pagina de Facebook a vloggerului a fost asaltată de critici. Iată câteva dintre comentariile internauților.

„Domnule Buhnici, nu știu cine v-a păcălit, dar ultima preocupare a fetelor tinere este sa fie privite de bărbați de vârsta a doua, căsătoriți și fără vreun fizic agreabil.”

„Abia aștept sa merg la mare și să fiu o “balenutza” SPORTIVA ȘI SĂNĂTOASĂ, plină de vergeturi și celulita🥰 sa speram ca nu voi fi încurcată cu vreo minora…ca de! Pedofilia este la moda in secolul tehnologiei prezentat chiar de ipocritul GEORGE BUHNICI! Sunt scârbită și sătulă de astfel de idei eronate din partea societății…va numiți persoane publice? Singurul loc public pe care îl meritați este WC-ul public…”

„După declarațiile tale o să îmi arăt mândră corpul plin de vergeturi si celulita la mare si la piscina, pentru ca ultima mea dorinta e sa vreau sa se uite un libidinos infect la corpul meu.”

„George, caută în dicționar ce înseamnă cuvântul empatie – e ceva ce îți lipsește cu desăvârșire. Ai uitat de unde ai plecat!”

„Mergeți și la un control psihiatric, la psiholog parcă ați fost. Și mai puțină băutură, sunteți persoană publică. Și tată de fetiță. Și nu în ultimul rând, cereti-va scuze, toți greșim!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *