Skip to content
Politică

George Dircă răspunde acuzațiilor Ralucăi Turcan: Nu pot sa accept un atac nejustificat. Să ne explice doamna asta!

antidotul.ro
" "

Senatorul  USR George Dircă răspunde acuzațiilor conform cărora ar fi dat peste cap votul în cazul unor amendamente importante din Legea Bugetului, precum generalizarea programului ”After School” și ”Alimentație diversificată în școli”.

Amintim că liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat, luni noapte, că Opoziţia ar fi putut trece un amendament referitor la unele măsuri în învăţământ, însă planurile au fost date peste de cap de plecarea unui ales al USR înainte de votul final.

DETALII AICI: ȘAH MAT în Opoziție! Un USR-ist a plecat înainte de votul final

Astfel, într-o reacție exclusivă pentru PSNews.ro, deputatul USR George Dircă se apără susținând că informațiile fac parte dintr-un ”fake news”.

Mai jos prezentăm explicațiile integrale ale parlamentarului:

”Sunt dezbateri lungi si uneori obositoare in comisiile parlamentare zilele acestea si poate unii colegi sunt bulversati de volumul mare de munca. Ii inteleg, dar nu pot sa accept un atac nejustificat.

Pe scurt, ieri am participat la sedinta comisiilor reunite de buget, finante si banci, inlocuind un alt coleg. Am participat la aceste dezbateri, desi nu sunt membru al respectivei comisii, pentru ca in calitate de presedinte al Comisiei pentru constitutionalitate si membru al Comisiei juridice am sustinut o serie de amendamente privind Ministerul Justitiei si Ministerul Public.

Am intrat in sedinta la ora 15.00 si am parasit-o dupa ora 23.00, dupa ce toate discutiile referitoare la justitie s-au incheiat, moment in care am fost inlocuit de un alt coleg de la USR. USR are trei membri in comisiile de buget, doi deputati si un senator. In permanenta, USR are trei reprezentanti la dezbateri, numarul maxim, si, in functie de amendamentele discutate, participa parlamentari de specialitate. Avem noi, cei de la USR, acest principiu al competentei pe care insistam sa il respectam, spre surprinderea celor din alte partide.

Am plecat din comisiile reunite dupa mai bine de 7 ore si am fost inlocuit de un alt coleg. Niciun vot USR nu a lipsit de la dezbateri ieri si niciun amendament nu a picat din cauza USR. De fapt, e important sa reamintim ca niciun amendament nu a trecut ieri de vot, cu o singura exceptie, amendamentul domnului Liviu Dragnea, prin care reduce bugetul serviciilor secrete.

Si pentru a demonta complet acest #FakeNews, ar fi interesant sa ne explice doamna Turcan cum anume ar putea pica din cauza absentei unui vot USR un amendament in comisiile reunite de buget in care opozitia are 10 reprezentanti, iar puterea are 20…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *