Skip to content
Politică

George Maior nu vine la Secția specială. Ambasadorul trebuia să fie audiat în dosarul Kovesi

Inquam Photos / George Calin

George Maior sare peste audierile de la Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie. Chemat de procurori să dea declaraţii în dosarul Laurei Codruţa Kovesi, ambasadorul României în SUA a anunţat că e bolnav și nu poate veni, informează b1.ro.

Fostul șef SRI a anunțat oficial Ministerul de Externe că nu se poate prezenta joi la Secția specială din motive medicale și profesionale. El chiar ar fi trimis mai multe acte medicale ce atestă că nu se poate deplasa cu avionul.

Maior trebuia să fie audiat de SIIJ în dosarul aducerii în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa, deschis în urma unei plângeri formulate de fugarul Sebastina Ghiță împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Secția specială o acuză pe fosta șefă DNA de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Secția chiar a dispus luarea măsurii controlului judiciar, dar Kovesi a contestat măsura, iar Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat câștig de cauză, anulând măsura preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *