George Maior va demisiona din funcția de șef al SRI

În ultima perioadă cel mai vehiculat nume pentru funcția de premier, în cazul în care Victor Ponta ar ajunge la Cotroceni, este al șefului SRI, George Maior.

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat că își va prezenta demisia noului președinte al României deoarece consideră că șeful statului ar trebui să ia deciziile în ceea ce privește serviciile de informații.

„Eu cred că un lucru normal într-un stat democratic este acela ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, a afirmat George Maior, potrivit pressalert.ro.

Deși s-a vehiculat faptul că George Maior ar putea fi desemnat premier, șeful SRI a comentat că „adesea se vehiculează, dar niciodată nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intenții sau tot felul de prognoze în legătură cu evoluția mea politică. Nu este cazul de așa ceva, nu mi s-a propus niciodată și n-am discutat cu nimeni ideea de premier”.

Întrebat dacă consideră că deciziile oamenilor politici se bazează pe informație, directorul Serviciului Român de Informații a ținut să precizeze că unele decizii se iau ținând cont de acest lucru.

”Mulți ignoră această cunoaștere, iar efectul lor poate nu este cel mai bun din punct de vedere al eficienței noastre naționale într-o lume destul de complicată”, a mai precizat Maior.

Șeful SRI a mai recunoscut că serviciul de informații „nu este tocmai perfect, uneori nu captăm toată informația necesară”, însă, per ansamblu, George Maior consideră că „există un cuplaj între fluxul de informație transmis decidenților și deciziile care se iau mai ales în deciziile vitale pentru stat, pentru securitatea lui și pentru evoluția lui”.

Întrebat cât de mult ar trebui să se implice serviciile de securitate în viața politică, George Maior a răspuns ferm: „Deloc. Din păcate, în contextul oricărei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai înalt, strategic pentru președinția statului, discursul politic aduce în atenție și serviciile de informații. Dar din punct de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că acesta nu va face decât să acționeze în parametrii de independență și de neutralitate de a sta departe de această luptă politică. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează să ne facem treaba bine”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: