Skip to content
Politică

George Maior, despre cel mai important element pentru buna funcționare a SRI

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat, sâmbătă, că, pentru o astfel de Instituție comunicarea e importantă pentru a face diferența înte un Serviciu în democrație și unul dintr-un regim comunist.

„Comunicarea este importantă pentru a arăta diferența dintre o instituție de acest tip în democrație și una dintr-un regim comunist și pentru că era aceasta a internetului, a mediei incisive, critice, inclusiv în raport față de aceste instituții fac necesară comunicarea pentru a legitima activitatea unei asemenea organizații”, a declarat Maior la lansarea Monografiei SRI.

„Ideea de a ieși mai mult în planul comuncării pentru SRI mi-a venit mai pregnant după ce am citit un editorial al lui Cristoiu din 2007 la primul meu bilanț de atunci cu participarea președintelui de atunci. Domnul Cristoiu scria atunci – Băsescu, la bilanțul securității. Într-adevăr acel mesaj m-a marcat și pe mine și pe colegii mei de atunci foarte mult”, a mai spus George Maior.

„De atunci a început un program lent, meticulos, anevoios de încercare de comunciare mai bună pentru un serviciu secret care după părerea mea a avut succes și azi este într-un punct culminant prin publicarea acestei monografii”, a mai punctat fostul șef SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *