Skip to content
Politică

George Maior, despre rechemarea sa din postul de ambasador: ‘Am aflat de la televizor’

Antena3

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost șef SRI, susține că a aflat de la televizor informația că ar urma să fie rechemat din post și că nu cunoaște detalii despre această solicitare, scrie B1.

Am aflat de la televizor când s-a făcut acest gest. Nu l-am înţeles, dar domnul Meleşcanu a plecat din Guvern, îi doresc numai bine, suntem şi colegi la universitate. E un om pe care îl cunosc de 20 de ani şi am rămas uşor neplăcut surprins de ceea ce s-a întâmplat. Sunt ambasador aici şi îmi voi face datoria câtă vreme are ministerul nevoie de mine„, a declarat Maior pentru Adevărul.

Ultimul cuvânt în procedura de rechemare a unui ambasador îi aparține președintelui Klaus Iohannis, însă George Maior a declarat că nu a discutat acest subiect cu șeful statului.

Amintim că fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de rechemare a a lui George Maior din postul de ambasador. Totul, în contextul publicării unui raport al Comisiei SRI, referitor la folosirea de Serviciului în scopuri personale de către Maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *