Skip to content
Politică

George Maior, despre rechemarea sa în țară: Nu a existat nicio discuție cu fostul ministru de externe

Inquam Photos / George Calin
Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, vineri, după audierea sa la Secția de anchetă în dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa, că nu a avut nicio discuție cu fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu despre rechemarea sa în țară, scrie Hotnews.
Probabil că a existat (o cerere de rechemare în țară -n.r.), acum întrebați, eu am fost informat de televizuni în legătură cu acea..„, a declarat George Maior, potrivit.
Întrebat dacă nu a existat nicio discuție cu Meleșcanu pe această temă, fostul șef SRI a replicat: „Nu, nu a existat, am fost informat de televiziuni”.
Joi, Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit niciun document privind rechemarea lui George Maior din funcția de ambasador al României în SUA de la fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu. Premierul a adăugat că va discuta despre subiect cu Ramona Mănescu.
George Maior este ambasadorul României în Statele Unite din iunie 2015 și a fost șef al SRI în perioada 2006-2015. Recent a fost implicat într-un scandal cu privire la rechemarea sa în țară, după ce un raport al Comisiei de control al SRI arăta modul discreționar în care Maior a folosit Serviciul.
Raportul Comisiei de control SRI, de la jumătatea lunii aprilie 219, privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”.
Președintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea de rechemare a lui George Maior din funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *