George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 de lei pe lună. Cine îi dădea banii și ce făcea pentru ei

George Simion
Sursa foto: Facebook / George Simion

George Simion, președintele AUR, a trăit, timp de 9 ani, cu o leafă medie de 2.000 de lei pe lună, plătită de prietenul și liderul AUR, Dorin Lulea. Fie Simion a trăit în sărăcie lucie până a ajuns deputat, fie a fost finanțat din alte surse.

George Simion, liderul AUR, s-a angajat, prima oară, la vârsta de 26 de ani. Nu se știe din ce a trăit din 2008 – anul în care a absolvit „Administraţie şi Afaceri” la Universitatea din Bucureşti -, și până în 2012, când s-a angajat prima și ultima oară.

Până să fie ales deputat, în anul 2020, când avea 34 de ani, George Simion a avut o singură slujbă, scrie newsweek.ro.

El a fost director de marketing la firma „Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL”. Perioada în care a fost Director este 2012 – 2020, după cum reiese din CVul lui Simion.

Compania este deținută, în procent de 70%, de Dorin Marius Lulea, care este asociat cu Axinia Daniela-Luciana, soția unui vicepreședinte AUR, Axinia Daniel.

Același Dorin Lulea este unul dintre cei 3 fondatori ai partidului AUR, condus de Simion.

Timp de 9 ani, Dorin Lulea a fost patron, iar George Simion a fost directorul de marketing al firmei mai sus menționate. În politică, rolurile s-au inversat. George Simion este președintele AUR, iar Dorin Lulea este un lider important, subaltern al lui Simion.

Lulea: Simion făcea ce știe el mai bine

Jurnaliștii de la Newsweek l-au întrebat pe Dorin Lulea ce lucra George Simion la firma „Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL”. Lulea a precizat, în exclusivitate, că „legat de George Simion, făcea ceea ce știe mai bine: marketing. Noi construiam și vindeam case pentru clienții noștri din zona de proiectare și George Simion se ocupa de strategia de promovare în mediul online”.

Din CV-ul lui Simion nu reiese că ar avea vreo competență sau că ar fi avut experiență în domeniul strategiei de vânzări sau de marketing. Dorin Lulea l-a angajat pe George Simion pe o poziție de director, dar l-a plătit ca pe un stagiar sau – așa cum și era – un novice în meserie. Timp de 9 ani.

Potrivit unor documente obținute, în exclusivitate, de Newsweek România, în cei 9 ani petrecuți la firma „Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL”, George Simion a primit de la Dorin Lulea suma totală de 217.000 de lei. Dacă facem o medie, George Simion a avut, ca director de marketing, la firma tovarășului său din AUR, un salariu mediu de numai 2.000 de lei pe lună.

George Simion: 9 ani de sărăcie lucie?

2.000 lei pe lună este o sumă de bani din care nu poți trăi. George Simion trebuia să plătească și o chirie, dat fiind că nu avea nicio proprietate, așa cum reiese din Declarațiile sale de avere.

George Simion a avut luni în care a încasat de la firma lui Lulea doar 411 lei. Cum Simion nu a mai declarat alte venituri, trecutul său devine controversat. Din ce a trăit George Simion timp de 9 ani? De ce a fost plătit atât de prost de un prieten care îl ținea pe o funcție foarte importantă?

Un director de marketing, la o firmă cu 11 angajați, (ca a lui Lulea), firmă care a făcut, în ultimii 5 ani, profit de 2,5 milioane de lei, nu putea fi plătit cu mai puțin de 6.000 – 7.000 lei. De ce a acceptat George Simion să fie plătit atât de mizerabil?

George Simion a fost întrebat cu ce se ocupa efectiv la singurul său loc de muncă pe care l-a avut, dar a refuzat dialogul.

217.000 lei în 9 ani, veniturile declarate ale lui George Simion

Conform unor documente financiare consultate de Newsweek România, George Simion a încasat ca director de marketing al companiei Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL, deținută de prietenul și finanțatorul său, Dorin Marius Lulea, suma de 217.548 lei (circa 48.000 Euro) în perioada martie 2012 – decembrie 2020.

Cel mai mare venit l-a încasat cu două luni înainte să ajungă parlamentar, 5500 lei lei, iar cel mai mic în luna iunie 2014. Atunci, a încasat doar 411 lei.

Prima lună pentru care există date raportate către autorități, martie 2012, i-au adus lui Simion venituri de 1152 lei (aproximativ 260 de euro) ca director de marketing.

Potrivit declarației sale de avere, George Simion a câștigat, în 2018, la firma prietenului său, 1.200 lei pe lună.

„Deputăția” l-a făcut om

Lucrurile s-au îndreptat financiar pentru Simion abia în 2020, când a ajuns deputat.

În nici trei ani ca deputat, George Simion a raportat venituri de 694.474 lei (aproximativ 145.000 Euro). De aproape trei ori mai mari decât a câștigat în 9 ani ca director de marketing la firma prietenului și finanțatorului său, Marius Lulea.

Ultimul venit raportat al lui Simion de la Camera Deputaților a fost de 19.552 lei (aproximativ 4000 euro). În octombrie 2023.

Cel mai mare venit ca deputat l-a avut în ianuarie 2021: 21.493 lei, iar cel mai mic în decembrie 2020, doar 7131 lei. Dar doar pentru că a fost o lună incompletă de muncă, aceasta fiind prima lună ca parlamentar a acestuia.

Și-a însușit 400.000 de euro, dar de nuntă

Anul trecut, în declarația de avere a lui George Simion a apărut un dar de nuntă în valoare de 400.000 euro.

Simion declarase că va dona toți banii și cu ei va pune pe picioare un spital. Simion a spus, în urmă cu câteva zile, pentru Newsweek România, că a donat doar 15.000 de euro. Nu e sigur că i-a donat nici măcar pe aceștia, dat fiind că spitalul era deja funcțional când și-a anunțat el intențiile.

Chestionat, în urmă cu două săptămâni, de Newsweek România, de ce rămas cu banii de la nuntă, George Simion a proferat injurii.

„Pe mine 400.000 de euro m-au costat toate produsele de la nuntă, nu am rămas cu această sumă, altfel ați fi găsit-o în vreun cont bancar sau trecută la sume în numerar. Am plătit brânză, țuică, carne, mere, și altele care au fost consumate la nuntă”, a zis Simion.

Întrebat dacă are chitanțe pentru cei 385.000 euro cheltuiți la nuntă, Simion a replicat: „Nu vă mai răspund la întrebări căci văd că nu înțelegeți nimic, sau doar faceți pe prostul. În 2024 mi-am propus să nu îmi consum timpul cu cei ca dumneavoastră”.

Ulterior, despre locul de muncă avut la Lulea a preferat să nu vorbească.

Cei 9 ani în care a muncit pe un salariu de mizerie la prietenul și tovarășul său de partid, Dorin Lulea, rămân o perioadă pe care Simion – candidat la președinția României – trebuie să o lămurească. A avut și alți finanțatori într-o perioadă în care susține că s-a „implicat activ în organizarea a sute de acţiuni unioniste”?

Ținând cont de salariul mizerabil pe care l-a avut, slujba pe care a exercitat-o fără pregătire sau experiență, pare că funcția de director de marketing la firma „Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL” a fost pentru George Simion doar una de acoperire.

Cine este Dorin Lulea

Dorin Lulea este un om de afaceri care pune la dispoziția partidului actualul sediu și sponsorizează partidul. Lulea Marius Dorin este unul dintre fondatorii AUR. George Simion nu apare printre fondatori.

În Registrul Partidelor Politice, Alianța pentru Unirea Românilor apare cu trei membri fondatori: Lulea Marius – Dorin, Lulea Sorin (fratele lui Marius-Dorin Lulea) și Iosub Cosmin – Teodor.

Newsweek a scris că Dorin Lulea a câștigat – prin firma unde George Simion a fost director – 30 de contracte cu statul. El a primit, spre exemplu, contracte de 10.000 euro de la Poliția de Frontieră. Detalii în linkul de mai jos:

Lulea ar fi candidatul AUR pentru poziția de premier al României în locul filo-rusului declarat, Călin Georgescu. După plecarea din AUR, acesta din urmă a fost pentru o scurtă perioadă de timp președintele partidului Antreprenorilor și Agricultorilor, din care au apărut unii lideri ai protestelor fermierilor și transportatorilor din aceste zile.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL