Skip to content
Politică

George Simion, acuzat de furt şi înşelăciune. Cum au ajuns romii să voteze un partid cu derapaje rasiste

Inquam Photos / Octav Ganea

Scandal la vârful partidului AUR. Preşedintele George Simion este acuzat de furt şi înşelăciune. Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR cu care a candidat la alegeri şi astfel a creat confuzie în rândul electoratului rrom.

Aşa au ajuns 10 la sută dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa acestei etnii. Organizaţia romilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi spune că va da în judecată noul partid parlamentar.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, spune că acronimul AUR a fost creat de romi în 1996 şi că sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.

„Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere”, a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

„Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor?

Reporter – Ei au înregistrat acronimul de AUR la OSIM şi spun că vă vor da în judecată. Care e părerea dumneavastră?

– Să decidă instanţa„, a explicat George Simion, preşedintele AUR.

Preşedintele organizaţiei rromilor mai spune că anumiţi membri din conducerea acestui partid au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.

„Au nişte oameni care de-a lungul timpului pe-ai noştri i-au persecutat. Adică, sunt extremişti, sunt ultra-naţionalişti şi rasişti”, a precizat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

5 comentarii la “George Simion, acuzat de furt şi înşelăciune. Cum au ajuns romii să voteze un partid cu derapaje rasiste

  1. Nu ştiu ce să mai inventeze pişădeii şi ceilalți lingăi Lea RUPT GURA GEORGE LEA DAT CU CACA LA NAS AU BELITO ESCROCII ŞI ŞARLATANII LEA VENIT DE HAC LA TOȚI ŞI LEA BĂGAT MORTUN CASĂ NU LE VINE SĂ CREADĂ NU ŞIAU REVENIT DIN ŞOC MULȚI DIN EI AU COJMARURI SE ŞI VĂD LÎNGĂ CIODILĂ CĂI GÎDILĂ PE LA CUR CU MUSTAȚA F BINE SĂ FACĂ BOALĂ …ORBA PĂ EI BRAVO GEORGE FELICITĂRI CĂ IAȚI BĂGAT ÎN LICHITURI PE MÎRLANI LA BULĂU CU EI FETIȚE SCRIE PE CURU VOSTRU NETREBNICILOR ACOLO SĂ PUTREZIȚI .PE EI GEORGE MULT SUCCES SĂ NU SCAPE NICI UNU FĂRĂ SAU CU SĂPUN….

  2. Am încredere în George Simion si in A UR ar trebui să vă fie frică de noi și mai terminați cu Prostiile cu discriminările voi vedeți ce fac Romii si nu au nici o lege ei trăiesc în țară lu Papură Vodă cu palate voi știți cum le-au făcut mai bine ocupația de viață în general să fie mai buna mai liniștită George Simion să te ajute Sfântul să realizezi ce ti -,ai propus !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *