George Simion, ademenit de serviciile ruse. Dezvăluirile fostului șef al securităţii din R. Moldova

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

George Simion ar fi ajuns în vizorul serviciilor rusești și ar fi urmat traseul clasic al agenților de influență folosiți în alte țări. Este declarația fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Valentin Dediu, făcută în exclusivitate la TVR Moldova. În replică, deputatul român precizează că toate datele arată că el a avut atitudini antirusești și a militat mereu pentru unirea românilor.

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova este de părere că George Simion se înscrie pe traseul obișnuit al celor care intră în vizorul serviciilor rusești.

El face o paralelă între traseul lui George Simion, cunoscut în urmă cu mulți ani ca activit unionist, și fostul politician Iurie Roșca, și el un militant pentru unire, dar care a ajuns, în cele din urmă, un promotor al ideilor rusești și are interdicție de intrare în România. Și Geroge Simion are interdicție în Republica Moldova, scrie tvrinfo.ro.

Valentin Dediu, şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Moldovei: Eu cred că domnul din România, George Simion, el a nimerit undeva, în vizorul serviciilor speciale rusești și cred că undeva sau materiale compromițătoare sau cu bani.

George Simion interpretează altfel afirmațiile de la Chișinău și motivele interdicțiilor.

George Simion, preşedintele AUR: Îi mulțumesc domnului Dediu, pentru că el a condus acel serviciu de informații din Republica Moldova și a confirmat că aveam atitudini antirusești. Vreau să-l asigur că nu are nimeni matariale compromițătoare, nu mi-a dat nimeni bani.

Premierul României a cerut informații despre motivele pentru care George Simion are interdicție de a intra în Ucraina și în Republica Moldova.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: Presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina, ceva a stat la baza acestor decizii.

Fostul ministru al Apărării de la Chișinău a explicat, la TVR Moldova, contextul în care George Simion a fost, la un moment dat expluzat din Modova și a primit interdicții de revenire în țară.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării al Republicii Moldova: Domnul Simion de două ori a fost expulzat din Republica Moldova și a avut două interdicții. Oamenii care au citit dosarul nu au mai comentat după asta și nu au mai avut niciun fel de replici. Oameni care, de fapt, au fost foarte supărați de expulzarea lui George Simion.

Înainte de a intra în politică în 2019, George Simion s-a remarcat ca activist unionist și a fost implicat în mai multe incidente în această calitate.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: