George Simion, anchetat de procurori: „A insistat să dea drumul corupției și spălării banilor”

George Simion
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Rodica Boancă, senator ales pe listele AUR care a demisionat între timp din formațiune, a declarat marți, cu referire la dosarul privind caravanele medicale că „George Simion a insistat să dea drumul acestei forme de corupție și de spălare a banilor, pentru că în aceste caravane și în această acțiune s-au scurs foarte, foarte mulți bani negri”.

„Despre povestea asta cu caravanele, eu am ieșit din AUR exact în momentul în care George Simion a insistat să dea drumul acestei forme de corupție și de spălare a banilor, pentru că în aceste caravane și în această acțiune s-au scurs foarte, foarte mulți bani negri, pe care i-au primit prin niște fundații care se află cumva în spatele caravanei, și în momentul acela eu i-am spus că ceea ce face este ilegal și că folosirea acelor bani pe care Guvernul îi dă pentru partidele politice nu ar trebui să fie pentru coruperea, pentru ademenirea, pentru păcălirea, pentru, nu știu, cumpărarea voturilor”.

„Care este diferența dintre a oferi un serviciu medical, un serviciu medical perisabil, adică nu are nicio valoare, nu le-au dat nici ochelari gratuiți, nu le-au dat nici medicamente, nici tratamente gratuite, pentru că nu aveau cum, care este diferența dintre aceste servicii, care costă, și o găleată cu făină, ulei, mici la un grătar, pe care le făceau cei de la PSD sau PNL în campaniile anterioare? Unde este diferența? Eu nu văd nicio diferență”, a adăugat Rodica Boancă.

Referitor la faptul că AUR cerea donații și de la oameni, Rodica Boancă a declarat: „Donațiilea alea ajungeau în această fundație, de unde se întorceau în diferite acțiuni, activități pe care le făcea domnul Simion. Ați văzut megalomania cu Revelionul, cu toate minunile astea, astea sunt din bani negri strânși de la oameni – vezi, Doamne! – prin donații”.

George Simion, anchetat de procurori. Acuzații de corupere a alegătorilor

 

Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis, marți, la Parlament, o informare în care parlamentarii George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu sunt menționați în legătură cu un dosar penal pentru coruperea alegătorilor. Polițiștii întreabă dacă cei patru parlamentari dețin vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală

Surse judiciare au declarat pentru Digi24.ro că este vorba despre un dosar înregistrat la Parchetul Slobozia și care vizează caravanele medicale ale AUR – cele prin care oamenii lui Simion umblă prin țară și oferă analize medicale gratis, în speranța că vor obține în schimb voturi.

„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 386 Cod Penal, vă rugăm să ne comunicați dacă numiții: Simion George Nicolae, Târziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de art 40 Cod Procedură Penală”, se arată în solicitarea Poliției Ialomița.

Simion este președintele AUR, Claudiu Târziu este senator, Marius Lulea este fondatorul partidului și prezumtivul premier în cazul în care AUR câștigă alegerile, iar Titus Păunescu este deputat AUR.

Art. 386 din Codul Penal spune că:  (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

Surse judiciare consultate de Digi24.ro susțin că este vorba despre un dosar deschis la finalul anului trecut care se referă la serviciile medicale gratuite pe care AUR le oferă cetățenilor și care ar fi încadrate la foloase oneroase acordate alegătorilor.

Digi24.ro l-a contactat pe George Simion pentru a-l întreba despre acest dosar, însă liderul AUR ne-a declarat că nu știe nimic despre această speță.  În schimb, a postat pe pagina sa de Facebook o declarație video în care susține că este vorba despre un dosar penal făcut la comandă politică.

AUR organizează în toată țara caravane medicale, oferind cetățenilor servicii medicale gratis. Caravanele medicale au un site propriu și un calendar prestabilit de partid, unde se pot înscrie cetățenii pentru consultațiile gratis oferite de partidul lui Simion.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: