Skip to content
Politică

George Simion (AUR) a făcut din nou tărăboi în Parlament. Ministrul Energiei: „Paşol na turbinca, Iuri!”

captură foto

O nouă zi de dezbateri ale legii offshore la Parlament, un nou schimb de replici acide între liderul AUR George Simion şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit antena3.

George Simion, şi-a început discursul legat de legea offshore jignindu-l pe ministrul Energie, Virgil Popescu, pe care l-a catalogat în câteva rânduri drept hoţ şi chiar eroare a naturii.

„Ia uite-l pe hoţul Virgil ce stă aici în prima bancă… Hoţul Virgil, această eroare a naturii care vinde pe gratis…”, a clamat liderul AUR, în timp ce de la prezidiu a fost atenţionat că i se va opri microfonul.

Replica ministrului Energiei a venit după câteva minute: Îi voi spune doar atât: Paşol na turbinca, Iuri!

Virgil Popescu a folosit parafrazarea unei expresii celebre din povestea lui Ion Creangă „Ivan Turbincă”, făcând aluzie la simpatiile pro-ruse pe care le-ar avea George Simion.

Legea offshore a fost aprobată miercuri de Camera Deputaților cu 248 voturi „pentru” și 34 „împotrivă”.

După ce ședința s-a încheiat, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi trebuit să susțină o declarație de presă, însă aceasta a fost anulată pentru că era urmărit de liderul AUR, deputatul George Simion.

„Îl escortez afară. E un hoț. Hoțul, ministrul Energiei”, a spus George Simion.

Ministrul Energiei a încercat să plece cu liftul, dar George Simion l-a însoțit, continuând să-i adrese cuvinte jignitoare. Ulterior, Popescu a plecat prin altă parte, urmărit de Simion.

Virgil Popescu: Proiectul legii offshore aduce securitate energetică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus, în plenul Camerei Deputaţilor, că în urma adoptării acestui proiect de lege, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră, blocată până acum.

„Ieri, în Comisia de industrii şi servicii reunită cu Comisia de buget-finanţe s-a dat un raport pozitiv şi mulţumesc tuturor colegilor de la PNL, PSD, UDMR, minorităţi, USR, care au votat acest proiect de lege. Proiectul de lege aduce practic stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos”, a afirmat Popescu.

El a spus că, în momentul în care această lege va fi aprobată, se va da certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevenţele pe care le vor plăti vor rămâne aceleaşi pe toată perioada acordurilor petroliere:

„Proiectul asigură securitatea energetică a României prin faptul că statul, Guvernul poate oricând să intervină şi să redirecţioneze gazele către piaţa românească în caz de criză energetică, iar în cazul contractelor bilaterale care se vor încheia Agenţia Naţională a Rezervelor Statului are drept de preempţiune.

Asigurăm astfel ca gazul românesc să fie cu prioritate dat către români şi, în urma producţiei din perimetrul Neptun Deep, practic vom avea producţie excedentară. România va deveni un furnizor de securitate regională, un jucător pe piaţa gazelor naturale. Vom deveni independenţi energetic”.

El a criticat că un singur partid nu a votat în comisii proiectul de lege, referindu-se la AUR:

„Oare ce să însemne asta? Asta să însemne că doriţi în continuare să nu se poată exploata gazele din Marea Neagră, doriţi în continuare, domnilor, să rămânem dependenţi de gazul rusesc, să ascultaţi în continuare de Kremlin şi de ordinele lui Putin?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *