George Simion, criticat dur pentru că racolează politicieni PSD, deși se declară anti-PSD

George Simion
Sursa foto: Facebook / George Simion

Partidul AUR a făcut mai multe racolări în ultimele zile, iar toți sunt politicieni cu un trecut controversat. Deputatul Daniel Florea a decis să se alăture grupului parlamentar AUR, deși în 2020 a fost ales pe listele PSD. În septembrie 2022, Florea și-a dat demisia din grupul parlamentar PSD, iar acum a oficializat colaborarea cu grupul AUR.

Transferul lui Daniel Florea este criticat de persoanele apropiate de AUR. Ștefănel Dan Marin, fostul președinte al filialei AUR Sector 5, l-a acuzat pe George Simion de ipocrizie. Acesta a arătat că liderul AUR se declară anti-PSD, însă racolează parlamentari PSD-iști.

„Cum e, mă Simioane, cu anti-pesedismul, cu toate declarațiile din spațiul public? Cum e cu ele când tu ai început să racolezi deputați PSD în partidul tău? Ție nu ți se pare, mă, că pute? Ai găsit, nu? Daniel Florea, după ce a îngropat Sectorul 5 4 ani de zile, nimeni nu știa cine era primarul Sectorului 5, și n-a făcut nimic, dar absolut nimic. Cum e, mă, să-l primești în rândurile partidului AUR? Cum rămâne cu ideologia aia că noi suntem anti-PSD?”, a explicat Ștefănel Dan Marin pe rețelele de socializare.

Deputatul Daniel Florea a sărbătorit colaborarea cu AUR și a publicat o fotografie pe rețelele de socializare, chiar dacă el face parte din Partidul Republican.

Daniel Florea și George Simion, sursa foto: Facebook
Daniel Florea și George Simion, sursa foto: Facebook

Cine este Ștefănel Dan Marin

Ștefănel Dan Marin și-a început cariera politică în 2012, când a devenit consilier general în București pe listele PP-DD, cu fostul partid al lui Dan Diaconescu. Ulterior, PPDD a fuzionat cu UNPR, iar în 2015, timp de 2 luni, Ștefănel Dan Marin a devenit primar general interimar al capitalei, după arestarea lui Sorin Oprescu.

În 2016, Dan Marin se înscrie în PMP și candidează pentru un loc de consilier local în Sectorul 4. În 2019 și-a încercat șansele și pentru un loc de europarlamentar, însă rezultatul PMP nu l-a ajutat deloc. În 2023, acesta s-a înscris în AUR, unde era președintele filialei Sector 5, iar câteva luni mai târziu a părăsit partidul condus de George Simion.

AUR racolează politicieni controversați

Partidul AUR a pierdut mai mulți parlamentari din 2020 și până în prezent. Unii au fost excluși, iar alții și-au dat demisia și s-au distanța de George Simion. Pentru a se pregăti de alegerile din 2024, George Simion a început racolarea de politicieni din alte partide.

Deputații Daniel Florea (fost PSD), Florică Ică Calotă (fost PNL) și Dumitru Focșa (a demisionat din grupul AUR în februarie 2023) activează de luni în grupul parlamentar AUR. Partidul AUR i-a mai racolat și pe senatorii Ovidiu Iosif Florean (în grupul PNL până în noiembrie 2021), Călin Gheorge Mătieș (fost PSD) și Vasilică Potecă (fost PNL).

Alte nume controversate sunt Ilan Laufer, fost ministru al antreprenoriatului în guvernul Dăncilă, Muhammad Murad, om de afaceri cu dublă cetățenie libaneză-română, Lidia Vadim, fiica lui Corneliu Vadim Tudor, și Sorin Constantinescu, un personaj important din industria jocurilor de noroc.

Partidul AUR recrutează politicieni cu un trecut controversat, care nu au niciun rezultat pentru România. Mulți dintre ei sunt oportuniști care încearcă să obțină un nou mandat în 2024.

George Simion demonstrează dublu standard, deoarece zi de zi critică PSD și PNL, dar fuge după parlamentarii celor două partide. Dar acesta reușește să-i convingă doar pe cei care nu-și mai regăsesc locul în alte partide, parlamentari care nu o activitate importantă în plen. Spre exemplu, Daniel Florea a vorbit circa 1 oră în plen, în 3 ani de mandat. Florică Ică Calotă a vorbit doar 4 minute în 3 ani pe fotoliul de deputat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: