George Simion, vizat în dosarul lui Silvestru Șoșoacă. Pîrvulescu: „Există foarte multe reclamații”

foto Life.ro

Politologul Cristian Pîrvulescu analizează, pentru PS News, situația semnăturilor falsificate în cazul Șoșoacă.

„Aceste operațiuni  juridice nu au cum să nu aibă și influențe politice. Pot să creeze imaginea unui politician care este sub asediu. Pe de altă parte, lucrurile acestea s-au cam aglomerat. Iar în ceea ce privește, spre exemplu, semnăturile în cazul candidatului independent Șoșoacă, sunt semne serioase care pun în discuție situația.

Există foarte multe reclamații pe care le-au făcut diferiți candidați sau oameni care au avut relații cu AUR privind această campanile. Evident, acest lucru se repercutează asupra președintelui partidului, George Simion. Dar, ca și Donald Trump, care este modelul său, va încerca să folosească toate aceste probleme juridice pentru a se victimiza. O și face în mod cât se poate de clar.

Nu știu dacă va avea același succes pe care îl are Donald Trump, dar cu siguranță, în ceea ce privește electoratul fidel, acesta va fi convins că este vorba despre o conspirație a statului paralel pentru a împiedica poporul să-și recupereze puterea”.

Scandalul AUR, corelat cu scandalul Coldea?

„Încearcă să fie corelate, adică în orice caz, unii vor să spună că este, de fapt, o parte a scandalului Coldea, o încercare de a acoperi scandalul Coldea, care este realizată de sprijinitorii Coldea din interiorul sistemului dar, în realitate, sunt absolut independente”.

Se pot strânge corect, semnăturile. Depinde foarte mult de rețea

„Să știți că se pot strânge semnături și au dovedit-o cât se poate declara cei doi candidați independenți care au fost europarlamentari și care au folosit-o cu foarte mare succes pe retelele  sociale.

În 2019, George Simion a fost candidat independent. Nu sunt la fel de convins dacă domnul Costea, care era candidat atunci (si ar fi trebuit să candideze acum pe listele AUR, dar s-a retras), nu ar fi reușit să strângă semnături de la penticostalii lui, care sunt extrem de disciplinați. Deci depinde foarte mult de rețea”.

Campania care se încheie astăzi nu s-a desfășurat pe media tradițională, ci pe rețelele sociale

„Acum, rețelele sociale contează foarte mult. Campania care se încheie astăzi nu s-a desfășurat pe media tradițională, ci pe rețelele sociale. Iar pe rețelele sociale e și greu de monitorizat, pentru că de multe ori ea se adresează direct, unui anumit public”, spune Cristian Pîrvulescu.

Silvestru Șoșoacă, fostul soț al senatoarei Diana Șoșoacă, a fost plasat miercuri seară sub control judiciar, potrivit unui comunicat al Parchetului General. El este acuzat că a falsificat semnături pentru depunerea candidaturii independente la Parlamentul European. În această anchetă este vizat și liderul AUR, George Simion.

Un alt dosar pentru George Simion

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, președintele AUR s-a trezit că este vizat în două dosare. Primul dosar are legătură cu strângerea unor semnături, iar al doilea, despre care s-a aflat astăzi, are legătură cu un miting electoral desfășurat în luna ianuarie. Anunțul despre cel de al doilea dosar vine de la George Simion.

Acesta a scris pe pagina sa de FB: „Un al doilea dosar penal care se inventează la adresa noastră! Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România!“

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: