George Tuță, noul primar ales al Sectorului 1: Procesul de votare s-a desfășurat corect

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

George Tuță, candidatul comun al PSD-PNL ce a câștigat alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, a făcut declarații într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3 CNN despre alegerile prezidențiale și desemnarea candidaților PSD și PNL. 

„Nivelul alegerilor nu se compară. Una este candidatul la Primăria Generală, chiar dacă e cea mai importantă funcție după cea de președinte”.

George Tuță spune că fiecare partid are în statut un candiat pentru funcția de președinte. PNL ar urma să aibă la începutul lunii iulie o întâlnire pe seama desemnării candidaților. Dar a mai declarat că vor fi dezbateri tehnice în cadrul partidelor miercuri, 19 iunie.

În privința alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 1 din București, candidatul câștigător susține că procesul electoral s-a desfășurat în mod corect, dar o acuză pe primarul Clotilde Armand pentru că i-a ținut pe angajați în condiții inumane.

„Ce a fost problematic în sectorul 1 a fost organizarea primăriei, care în loc să aducă mașini să transporte oamenii pentru transferarea proceselor verbale, i-a lăsat să aștepte 4-5 ore în secțiile de vot, fără apă și mâncare. După aceea i-au aglomerat pe toți în fața Biroului Electoral și au trebuit să aștepte până miercuri, 72 ore, în niște condiții inumane, pentru a preda aceste secții de vot”.

Primarul ales mai relatează că în premieră, în istoria României, s-au înregistrat într-o secție doar cinci buletine de vot. Și o singură secție cu cinci urne separate.

„E important să se înțeleagă că lucrurile s-au terminat în Sectorul 1. Și am propus o comisie de tranziție pentru că și aici e o problemă pentru că pe șantierele din Sectorul 1 nu se mai face nimic”.

George Tuță reclamă că centrul de copiii cu nevoi speciale are nevoie de 3 milioane de lei, iar șantierele sunt goale în condițile în care lucrările sistate afectează circulația din nordul Capitalei de unde se care așteaptă ca 5.000 de locuitori să-și ducă copiii la școli și grădinițe, inclusiv lucrările pentru Teatrul Bazilescu au fost întrerupte.

„Hârtiile sunt pe masa doamnei primar Clotilde, nu face nimic!”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: