Georgescu invită oamenii la vot, deși alegerile s-au anulat. Burduja: Provocări gândite după tiparul acţiunilor KGB

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa de campanie a lui Călin Georgescu a transmis că acesta crede că votul este un drept câștigat și că „este dreptul românilor să fie mâine în fața secțiilor de vot, să aștepte să fie primiți, să aștepte ca democrația să învingă prin puterea lor”. Astfel, Georgescu va fi duminică la secția de votare din Mogoșoaia (la ora 8:00) și va aștepta să-și poată exercita dreptul de vot.

Călin Georgescu cere deschiderea secțiilor, pentru că „buletinele sunt tipărite, românii vor să voteze”. El cere instituțiilor să lase românii „să-și aleagă destinul lor și nu alții să aleagă pentru ei”, pentru că în ’89 „românii și-au câștigat dreptul la libertate și astfel și-l vor exprima”.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reacţionat spunând că este vorba de provocări gândite după tiparul acţiunilor KGB de propagare a urii, dezbinării şi neîncrederii în instituţiile democraţiei. El afirmă că statul român are datoria şi pârghiile necesare pentru a-i sancţiona rapid şi extrem de dur pe cei care au declanşat şi luat parte la războiul hibrid împotriva democraţiei româneşti.

”Credeaţi că asaltul hibrid şi perfid asupra democraţiei româneşti s-a terminat odată cu decizia CCR? Nici vorbă. Aşa cum am avertizat încă de ieri, cei care ne vor răul nu se vor opri aici. România e o miză prea mare, au investit deja prea mult şi, din păcate, au ajuns prea departe pentru a se da bătuţi.  Înţeleg că există un apel de ultimă oră din partea lui K. Georgescu ca românii să meargă la secţiile de vot mâine. Acestea sunt provocări gândite după tiparul acţiunilor KGB de propagare a urii, dezbinării şi neîncrederii în instituţiile democraţiei”. afirmă Burduja într-o postare.

El arată că ”cine iubeşte România NU va intra în acest joc instrumentat de la Est, prin complicii din România”.

”Este foarte important să rămânem calmi, responsabili şi să nu răspundem la nicio provocare. Instituţiile statului trebuie să îşi asume deciziile şi să asigure respectarea cu stricteţe a legii”, mai spune Burduja.

Ministrul mai arată că atunci când era ministru la digitalizare a avut cel mai greu jalon din PNRR: adoptarea legii securităţii cibernetice.

”L-am îndeplinit la timp, proiectul nostru a devenit legea 58/2023. Am reuşit prin asta să modificăm, după 10 ani, legile securităţii naţionale, deşi unele voci ne-au criticat agresiv atunci. Este esenţial ce am adăugat la art. 3 din legea 51/1991, litera (p):  „Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României: – acţiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spaţiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituţională.”, subliniază Sebastian Burduja.  ”În baza acestor prevederi (şi nu numai), statul român are datoria şi pârghiile necesare pentru a-i sancţiona rapid şi extrem de dur pe cei care au declanşat şi luat parte la războiul hibrid împotriva democraţiei româneşti. Acum mai mult ca oricând în ultimii 35 de ani, avem cu toţii nevoie de ASUMARE, UNITATE şi ÎNCREDERE. Doar aşa vom trece cu bine şi peste această încercare”, precizează Burduja, potrivit news.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: