Skip to content
Magazin

Gerard Depardieu se leapădă de Putin: Sunt împotriva acestui război fratricid

twitter

Actorul francez Gerard Depardieu, posesor al unui paşaport rusesc şi un admirator al lui Vladimir Putin, a denunţat „excesele nebuneşti inacceptabile” ale preşedintelui rus şi a anunţat că toţi banii obţinuţi din cele trei concerte ale sale planificate pentru începutul lunii aprilie la Paris „vor ajunge la victimele ucrainene”.

Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin”, a declarat într-un comunicat actorul care l-a elogiat de nenumărate ori în trecut pe preşedintele rus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Gerard Depardieu va susţine cele trei concerte în perioada 1-3 aprilie la Paris.

Toate câştigurile din cele trei concerte pe care le voi susţine la Théâtre des Champs-Elysées vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie deosebită către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti… Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a spus actorul.

Pe 1 martie, în cea de-a şasea zi a invaziei ruse în Ucraina, Depardieu a cerut „oprirea armelor şi negocieri”.

Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun: ‘Opriţi armele şi negociaţi’”, a declarat atunci actorul.

Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.

„Mi se pare normal să plătesc, dar nu idioţilor care cred că ei fac bine”, declara el în 2014 pentru săptămânalul Le Point

De atunci, Gerard Depardieu nu a încetat să laude noua sa patrie, Rusia, o „mare democraţie”, şi să-l elogieze pe Vladimir Putin, pe care l-a comparat cu papa Ioan Paul al II-lea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *