Skip to content
Politică

Gerea pune tunurile pe PNL după boicotul pentru Prună

argesulvorbeste.ro

Andrei Gerea (fost ministru al Economiei în guvernul Victor Ponta) pune tunurile pe PNL după ce președintele liberal Alina Gorghiu a anunțat, marți, că formațiunea pe care ea o conduce va boicota moțiunea simplă a tandemului PSD-ALDE împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună.

Într-un comunicat trimis PSnews.ro, vicepreședintele ALDE susține că „PNL a demonstrat și azi că este un partid rupt de realitatea românească”.

„Regretabil, PNL-ul a devenit un partid care susține acțiunile denigratoare la adresa țării noastre, precum vechiul PDL susținea acțiunile Monicăi Macovei din Parlamentul European împotriva României în ultimii ani. De data aceasta rolul Monicăi Macovei e luat de discipola sa, doamna Raluca Prună, în jurul căreia PNL face scut pentru a doua oară în mai puțin de un an, într-o speță extrem de gravă”, completează Gerea.

Deputatul de Argeș amintește două dintre cele mai scandaloase declarații ale Ralucăi Prună: aceea potrivit căreia discuția despre drepturile omului este „un lux teoretic”, precum și alta (mult mai recentă), conform căreia ministrul Justiției mințise în fața CEDO. 

„Membrii și conducerea PNL-ului de altădată nu ar fi acceptat vreodată ca un ministru al Justiției să spună că drepturile cetățenilor sunt un lux sau să mintă în calitate de reprezentant al țării noastre în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. Astăzi, PNL susține cu toate forțele un ministru care a demonstrat o gândire profund antidemocratică și care lasă impresia că apără mai degrabă interese străine în locul celor ale românilor”, arată Andrei Gerea.

În încheiere, fostul ministru al lui Ponta îi acuză pe PNL-iști de „lipsă de respect față de români și față de statul român”, precum și de susținere față de „acest guvern antiromânesc, propus și împins de la spate de președintele Iohannis”.

„Reprezentanții PNL din Parlamentul României care au răspuns azi apelului conducătoarei supreme, Alina Gorghiu, de a boicota votul pe moțiunea de cenzură împotriva Ralucăi Prună au arătat o lipsă de respect față de români și față de statul român. PNL nu mai e capabil să vadă astăzi ce e bine pentru România, pentru români, sau când interesele statului sunt călcate în picioare de un ministru cu o agendă proprie.

Prin gestul de azi, PNL și-a asumat fățiș susținerea față de acest guvern antiromânesc, propus și împins de la spate de președintele Iohannis. Tehnocrații nu vor răspunde în fața românilor pentru acțiunile și deciziile luate, însă cei din PNL pot fi trași și trebuie să fie chestionați în această campanie electorală pentru toate demersurile împotriva românilor ale acestei guvernări eșuate”, conchide Andrei Gerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *