Skip to content
Economie Societate

Germania a anunțat că renunță la toate centralele pe cărbuni. Care este termenul înaintat

" "

Până în 2038, Germania va renunța la toate centralele pe cărbuni, într-un efort care are ca scop folosirea pe o scară cât mai larg posibilă a energiei regenerabile.

Germania, care încă este unul dintre cei mai mari consumatori de cărbuni la nivel mondial, își va închide pe parcursul următorilor 19 ani toate cele 84 de centrale care folosesc această resursă pentru generarea energiei electrice.

Deși a fost redus în ultimii ani, consumul de cărbune stă încă la baza a 40% din totalul de energie generată de cea mai mare țară din Europa, arată Profit.ro.

Acordul a fost perfectat de o comisie guvernamentală formată din 28 de membrii în urma unei ședințe-maraton care a durat 21 de ore.

Anunțul a fost făcut la Berlin de șeful comisiei, Ronald Pofalla, care a spus că renunțarea la cărbune va fi o realizare istorică.

Planul, care urmează a fi adoptat de Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel, prevede un fond de 40 de miliarde de euro pentru susținerea regiunilor afectate de renunțarea la producția de cărbuni.

Renunțarea la cărbuni pentru producerea energiei electrice vine după ce Germania a luat decizia de a închide toate centralele nucleare în urma dezastrului de la Fukushima din 2011.

Criticată aspru la acea vreme de unii lideri de business, măsura a dus deja la închiderea a 12 din cele 19 centrale nucleare ce funcționau pe teritoriul Germaniei.

Renunțarea la centralele nucleare și cărbune va face ca Germania să se bazeze pe energie regenerabilă în procent de 65% sau chiar 80% până în 2040.

Energia regenerabilă a devenit anul trecut principala resursă pentru Germania, depășind cărbunele și generând 41% din electricitatea țării.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *