Germania cere Uniunii Europene să amâne data intrării în vigoare a directivei privind defrișările

Sursa foto: Pexels

Germania s-a alăturat celor care critică noua directivă UE privind defrișările, anunțând că a cerut Comisiei Europene să amâne data intrării în vigoare a acestei directive, informează AFP.

Începând din data de 30 decembrie 2024, directiva UE anti-defrișări (EUDR) va cere companiilor care vând soia, carne de vită, cafea, ulei de palmier și alte produse în cele 27 de state membre UE să dovedească faptul că lanțurile lor de aprovizionare nu contribuie la distrugerea pădurilor, scrie Agerpres.

„Firmele au nevoie de timp suficient pentru a se pregăti”, a declarat ministrul german al Agriculturii, Cem Ozdemir. Acesta, membru al Partidului Verzilor, a adăugat că Berlinul a cerut Uniunii Europene să amâne, cu o jumătate de an, data intrării în vigoare a directivei privind defrișările, adică până la 1 iulie 2025.

Joi, și cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat îngrijorarea față de capacitatea companiilor de a respecta noua directivă. „Să fim clari: reglementările trebuie să poată fi puse în practică” , a declarat Olaf Scholz, la o reuniune a Asociației germane a editorilor de presă digitală și a editorilor de ziare (BDZV), adăugând că a cerut personal președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca directiva să fie suspendată până la clarificarea tuturor aspectelor.

Firmele din sectoarele hârtiei, ciocolatei, mobilei sau produselor de igienă care utilizează ulei de palmier ar fi vizate în mod special de noua directivă.

Asociația germană a editorilor de presă digitală și a editorilor de ziare (BDZV) a calificat noua directivă drept „impracticabilă”, afirmând că ar crea „o nouă povară birocratică drastică pentru companii”.

Săptămâna aceasta și Brazilia a cerut Uniunii Europene să amâne data intrării în vigoare a directivei privind defrișările, la fel și SUA în luna iunie.

Directiva a generat îngrijorări și în rândul țărilor africane, asiatice și sud-americane, preocupate de costurile suplimentare pentru agricultorii, crescătorii și exploatatorii lor forestieri.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: