Germania: Cererile de azil au crescut cu mai mult de jumătate în 2023

Sursa foto: X

Cererile de azil în Germania au crescut cu mai mult de jumătate în 2023, a declarat luni Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi, confirmând creşterea imigraţiei care pune presiune asupra guvernului condus de cancelarul Olaf Scholz, transmite AFP.

Potrivit cifrelor oficiale, în 2023 au fost înregistrate 329.120 de noi cereri de azil, cu 51% mai mult decât anul precedent. Incluzând cererile ulterioare, numărul creşte chiar la 351.915.

În toamna anului trecut, guvernul german şi-a consolidat controalele la frontieră şi a anunţat o serie de măsuri menite să facă ţara mai puţin atractivă pentru solicitanţii de azil. Solicitările au scăzut cu aproape 35% în decembrie faţă de luna precedentă, o posibilă consecinţă a noilor măsuri.

Germania, o destinaţie favorită pentru migranţii din Siria, Turcia şi Afganistan în special, a decis apoi să introducă controale staţionare la graniţele sale cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia. Înainte, şi odată cu criza migranţilor din 2015/16, Germania practica controalele staţionare doar la graniţa cu Austria.

Creşterea sosirilor ilegale din ultimele luni a provocat o dezbatere aprinsă în Germania, ale cărei capacităţi de primire se epuizează. Municipalităţile şi regiunile care au absorbit de asemenea un milion de refugiaţi ucraineni din februarie 2022, spun că se află la limita posibilităţilor de cazare şi îngrijire. O situaţia care este exploatată de extrema dreaptă, aflată pe un val de succes electoral.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: