Germania: Coaliția lui Olaf Scholz la proba urnelor în două landuri

La mijlocul mandatului, coaliţia fragilă de centru-stânga a lui Olaf Scholz riscă să fie sancţionată duminică cu prilejul alegerilor în două mari landuri conservatoare ale ţării, unde extremă-dreapta speră, de asemenea, să confirme sondajele măgulitoare, comentează AFP.

Bavaria (sud), cel mai mare land german ca suprafaţă, şi Hesse (vest), unde se află Frankfurt, sediul Băncii Centrale Europene, îşi reînnoiesc parlamentul aşa cum fac la fiecare cinci ani.

Aproximativ 9,4 milioane de alegători sunt chemaţi la vot în Bavaria, aproape 4,3 milioane în Hesse. Primele estimări sunt aşteptate în jurul orelor 18.00 (16.00 GMT).

În aceste alegeri cu valoare de test pentru guvernul lui Olaf Scholz, îngrijorarea populaţiei în faţa crizei industriale traversate de prima economie a Europei şi resurgenţa problemei migratorii au jucat un rol central.

De asemenea, campania s-a focalizat în mare parte pe criticile la adresa coaliţiei la putere din decembrie 2021.

Subminată de certuri neîncetate între social-democraţi, verzi şi liberalii din FDP, aceasta dă impresia că „nu poate fi în măsură să acţioneze” în faţa crizelor, a afirmat Ursula Münch, directorul Academiei de educaţie politică din Tutzing, în Bavaria.

Invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022 a favorizat o perioadă de unitate în cadrul acestei echipe guvernamentale fără precedent.

Dar fricţiunile s-au înmulţit apoi pe toate subiectele, de la reducerea cheltuielilor bugetare la măsurile de combatere a încălzirii globale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: