Germania: Înfrângere grea pentru coaliţia lui Scholz în două alegeri regionale (exit-poll-uri)

Alegeri regionale în Germania
Sursa foto: national.ro

Coaliţia de centru-stânga a cancelarului Olaf Scholz a suferit o înfrângere grea la alegerile de duminică din două landuri din Germania, Bavaria (sud) şi Hesse (vest), unde conservatorii aflaţi în opoziţie sunt pe punctul de a ieşi învingători, conform exit-poll-urilor transmise de postul de televiziune ARD, relatează AFP şi Reuters.

În Hesse, creştin-democraţii conservatori (CDU) au obţinut 35,5% din voturi, comparativ cu 16% pentru social-democraţii lui Scholz, dând o lovitură personală ministrului de Interne, Nancy Faeser, care a participat ca principală candidată a SPD în acest land.

În Bavaria, partidul soră al CDU, Uniunea Creştin-Socială (CSU), a obţinut 37% din voturi – cel mai slab rezultat din 1950, deşi probabil suficient pentru a-şi continua coaliţia cu formaţiunea populistă Votanţii Liberi, care are 14%. SPD, care este în mod tradiţional slab în Bavaria, a obţinut 8,5% din voturi.

Cei doi parteneri minoritari din coaliţia lui Scholz, Verzii şi Democraţii Liberi (FDP), au obţinut rezultate mai proaste decât la alegerile din 2018 din cele două landuri, FDP fiind pe cale să iasă din parlamentul din Bavaria.
Citeste mai mult

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL